U heeft gezocht op : websites

9 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
De psychologie achter een goede restaurantwebsite

Waaraan moet een goede website voldoen en hoe richt je de beste website in voor jouw horecaonderneming? Dat is per type website en bedrijf verschillend, maar er zijn elementen die voor iedere website gelden. Philip Jordanov is cognitief neuropsycholoog en werkzaam bij Neurofied, een bedrijf dat inzi ...

24 november 2020 Economie Corona
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

26 augustus 2020 Achtergronden
September: alles over gemaks- en convenienceproducten

Gemaksproducten, halffabricaten of basisingrediënten… Er zijn maar weinig professionele koks die er niet mee werken. Daarom hebben wij speciaal voor onze doelgroep van horecaondernemers de ‘Nice 'n Easy’ maand in het leven geroepen, waarbij het gebruik van deze producten ...

15 juli 2020 Wet- en regelgeving
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora ...

3 april 2020 Corona
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do ...

27 maart 2020 Interview Corona
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi ...

5 maart 2020
Takeaway.com tijdens BusinessBoost Live uitgeroepen tot snelste groeier

Takeaway.com heeft de Gouden Groeier Award gewonnen voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd uitgereikt tijdens de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Takeaway.com cre&e ...

4 maart 2020 Achtergronden
Belastingdienst checkt bij online aangifte op zelfstandigenaftrek

Deze periode doen ruim 1,4 miljoen ondernemers, waaronder veel zzp’ers in de horecabranche de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Zo’n 450.000 van hen vullen zelf de belastingaangifte in op Mijn Belastingdienst. Anderen besteden de aangifte uit aan een belastingadviseur of administrat ...

24 januari 2020 Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch ...

25 november 2019 Interview Longread
Op bezoek bij een authentiek Indiaas restaurant

Indiaas restaurant India Poort is al sinds 1986 een begrip in Hilversum en omstreken. De Indiase keuken kenmerkt zich door het veelzijdige aanbod aan vegetarische gerechten, wat niet verwonderlijk is gezien de bevolkingssamenstelling van het enorme land. We nemen een duik in deze kruidige keuken. He ...

31 juli 2019 Tech Ondernemen
Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op ...

11 juni 2019 Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj ...

10 april 2019 Economie
Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten e ...

7 december 2018 Columns
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve ...

2 november 2018 Columns
Audio-column: Moeilijke figuren

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Mo ...

4 oktober 2018 Columns
Audio-column: De formule voor succes in de horeca

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'De ...

11 september 2018 Columns
Audio-column: bouw je aan je horecabedrijf of ben je brandjesblusser?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Bo ...

31 juli 2018 Columns
Audio-column: denkpatronen die jou als ondernemer niet helpen

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'De ...

23 juli 2018 Gastronomie Michelin Interview
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h ...

29 juni 2018 Ondernemen
Audio-column: ondernemen is vooruitzien

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'On ...

1 juni 2018 Ondernemen
Audio-column: Ideeën oogsten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Idee& ...

14 mei 2018 Tech KHN
Commissievrij tafelreserveringssysteem ‘booq’ partner BookDinners

Booq Tafelreservering koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combineren met een commissievrij reserveringssysteem. “Als ondernemer wil je je reserveringen, tafelplanning en gastgegevens zélf beheren. Zonder ...

9 mei 2018 Ondernemen
Audio-column: Verkeerde gasten, negatieve reviews

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp reviews. G ...

4 mei 2018 Events
Heerlijk10Daagse voegt extra gang toe

De Nederlandse economie zit in de lift. Heerlijk.nl, het grootste online platform voor toprestaurants, voegt tijdens haar actieweek daarom een extra gang toe. Vier gangen dineren kan dit jaar tijdens de Heerlijk10Daagse voor €35,-. De lunch is gelijk gebleven met € 22,50 voor drie gangen. ...

21 maart 2018 Achtergronden Tech
5 tips om online meer succes te hebben

Een website bouwen kan iedereen tegenwoordig. gevonden worden is fors moeilijker, mede omdat Google de parameters steeds bijstelt en die niet prijsgeeft. Eén ding is zeker: SEO, en daarmee ook goede content, is van belang! 1. Content Google geeft websites met goede content, met waardev ...

1 maart 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Hulp bij belastingaangifte horecaondernemers

Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. Onder de ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen zitten ook horecaondernemers. Uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met mi ...

1 maart 2018 Ondernemen
Audio-column: Hoe gaan we om met het gebrek aan vakmensen?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp personeel. ...

2 februari 2018 Ondernemen
Audio-column Monique van Gevelt: hoe gastvrij is je marketing?

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp marketing. ...

4 september 2017 Economie Tech
Met een glimlach betalen in de horeca

Betalen kan sneller en leuker. Gasten van een KFC-restaurant in het Chinese Hangzhou kunnen vanaf nu betalen met behulp van gezichtsherkenning. De 'smile to pay'-toepassing van Alipay scant de gezichten van betalende gasten binnen twee seconden. Naast gezichtsherkenning is ook het verstre ...

28 augustus 2017 Achtergronden
Vacature: Accountmanager cross media (v/m) 24-32 uur

Heb je grote belangstelling voor horeca en heb je bewezen commerciële ervaring? Dan is onze vacature wellicht iets voor jou. Gezocht: verkooptalent met ambitie Onze accountmanager is omzetverantwoordelijk. Je hebt telefonisch klantcontact en je hecht waarde aan een goede relatie met je kl ...

28 juli 2017 Achtergronden
Online reviews, vloek of zegen?

In een wereld waar internet, tablets en smartphones de dienst uit maken, zijn online reviews voor de consument een belangrijke tool geworden. Aan de hand van sites als TripAdvisor en Iens wordt dagelijks door vele mensen bepaald waar zij die dag zullen eten. Hoe moet je als ondernemer hier mee omgaa ...

13 juli 2017 Economie
Uit eten gaan populaire bespaarpost onder Nederlandse vrouwen

Vrouwen zijn actiever bezig met besparen dan mannen. 91% van de Nederlandse vrouwen is in het dagelijkse leven, in meer of mindere mate, bezig met besparen. Onder mannen is dit percentage wat lager, namelijk 88,5%. Dit blijkt uit de uitkomsten van het Nationaal Bespaaronderzoek 2017, dat door Geldsh ...

18 april 2017 Tech
Bijna twee derde restaurants heeft geen werkende website

Wanneer men op zoek is naar een geschikt restaurant, kan er al op het internet enig vooronderzoek gedaan worden. Tik even op Google in wat je wil eten in welke plaats en er worden zo verscheidene opties gegeven. Ook kunnen bij steeds meer restaurants de reserveringen online worden gedaan. Makkelijk ...

14 april 2017 Tech
Succesvol adverteren via Adwords en Facebook, deel 1

Maarten Dries houdt zich met zijn bedrijf Modation bezig met succesvol online adverteren. In deze reeks artikelen doet hij uit de doeken hoe een succesvolle online campagne wordt vormgegeven. Voor de horeca is het immers ook belangrijk om goed gevonden te worden, maar daar hangt een kostenplaatje aa ...

31 maart 2017
'Uitbreiden naar twee zaken is het moeilijkste wat er is'

Eigen geld in De Meesterproef Dankzij die vliegende start heeft Hoebink de bank maar één keer nodig gehad. De volgende zaak werd gefinancierd uit eigen middelen en ook al eerder dan de bedoeling was. ?Toen ik de Firma startte, wist ik dat ik verder wilde. Daar heb ik ook mijn personeel op uitge ...

22 maart 2017 Toerisme Gastronomie
Wat is de beste Europese stad voor een culinaire trip?

Op zoek naar een plek om even te ontsnappen? Met zoveel bruisende steden binnen handbereik is het niet eenvoudig om uw stedentrip te plannen. HomeToGo en GoEuro , een reisplatform dat reizigers helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten, hebben 2.000 Europese steden geanalyseerd ...

21 februari 2017
Internationale investering voor AirDnD.nl

AirDnD.nl (afkorting voor Drink and Dine), het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, heeft een investering ontvangen van Blooming & Booming, een vanuit Amsterdam en New York opererend venture capital fonds. AirDnD.nl verstevigt hiermee haar ...

10 januari 2017 Economie
IENS: 'KHN verkondigt onzin'

Online restaurantgids IENS, overweegt juridische stappen te nemen tegen Koninklijke Horeca Nederland. Recente uitspraken van KHN liggen hieraan ten grondslag. Gisteren bracht Koninklijke Horeca Nederland naar buiten dat een groot deel van de horecaomzet wordt afgesnoept door bemiddelende websites ...

9 januari 2017 Wet- en regelgeving
KHN wil kansen pakken in gelijk speelveld

Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen gaat het goed met de horeca: het aantal horecavestigingen is gestegen naar 40.250, waar werkgelegenheid wordt geboden voor 387.000 banen. Door een groei in volume groeide ook de omzet tot 18,2 miljard euro. Ondanks de groei geeft KHN een belangrijk signa ...

27 oktober 2016 Economie Achtergronden
Overname Couverts door IENS

IENS, een van de grootste restaurant review- en reserveerwebsites van Nederland en onderdeel van TripAdvisor, maakt vandaag de overname van reserveringssite Couverts bekend. Couverts, opgericht in 2009, is samen met IENS één van de toonaangevende spelers op het gebied van online res ...

7 oktober 2016 Food
Meer met soep met de Soup Rebels

Rosah, Stenn en Naresh zijn drie jonge chefs die je meenemen in de wereld van soep. Van de steegjes in Korea tot de hotspots in New York: de Soup Rebels inspireren je met tips en tricks vanuit alle uithoeken. Ook delen ze hoe je soep in het oog laat springen op de kaart en dus meer omzet maakt. Maar ...

25 januari 2016
Horeca moet toegankelijk worden voor gehandicapten

Donderdag heeft de Tweede Kamer besloten dat alle gebouwen (waaronder ook de horeca) toegankelijk moeten worden voor mensen met een handicap. Bedrijven mogen geleidelijk beginnen met aanpassingen, maar KHN laat weten dat dit plan voor veel horecabedrijven onuitvoerbaar is. Eenvoudig? Nederland ...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de ...

16 december 2015
Van loodgieter naar eigenaar restaurantketen

Claus van den Berg werkte zijn hele leven lang als loodgieter en verbouwde in die tijd een aantal ‘Peppermills’. In 2009 ging de keten failliet en besloot Van den Berg, die door een versleten rug niet meer als vakman aan de slag kon, The Peppermill in februari 2010 over te nemen. Toen telde de ...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D ...

30 september 2015
Schiet maar raak!

Elke horecaondernemer gaat als het goed is voor 'kwaliteit'. Een algemene term die enorm subjectief is. Want wat is nu kwaliteit? Vraag het een willekeurige voorbijganger en ik weet zeker dat er geen eenduidige definitie naar voren komt, zeker niet als het dienstverlening betreft. Kwaliteit i ...

21 mei 2015
TripAdvisor op overnamepad

TripAdvisor, Inc. heeft vandaag de acquisitie van Dimmi aangekondigd, het toonaangevende online reserveringsplatform voor restaurants in Australië. Eerder dit jaar maakte TripAdvisor al de overname van het Nederlandse IENS bekend (IENS Independent Index b.v.). Groot netwerk Het in 2009 opgeri ...

5 maart 2015
Interview: 'The Battle' van de Reserveringssites

Verplaats je eens in de gast. Hij of zij wil voor vanavond even een tafeltje reserveren en zoekt online maar eens even op ‘restaurant Eindhoven’. Het eerste dat de potentiële gast ziet, zijn de reserveringssites. Die hebben dus de grootste kans een reservering binnen te halen. Daarna komen de ...

28 januari 2015
Wordt je website straks nog goed gevonden?

In 2015 gaat Google de mobiele ranking aanpassen. De gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiele apparaten wordt toegevoegd aan de factoren voor mobiele ranking. Bedrijven die de website niet geoptimaliseerd hebben voor mobiel, kunnen dan rekenen op een negatief resultaat: slechtere zichtbaa ...

6 januari 2015
Couverts lijft Dinnersite in

De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite. Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt. Beide platforms zullen elkaar versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een t ...

6 januari 2015
400 jaar Grolsch: 'Plop!'

Het begon allemaal vier eeuwen geleden, toen Willem Neerfeldt een pand in Grol (Groenlo) kocht voor de start van een brouwerij. Een brouwerij die is uitgegroeid tot een van de oudste en grootste bierbrouwerijen van Nederland. Met een merk én een geluid dat niet meer uit het Nederlandse straatbeel ...

20 november 2014
Euro-Toques en Regioproduct werken samen

De restaurants van Euro-Toques Nederland maken graag gebruik van streek- en seizoensgebonden producten. De 170 lokale ondernemers, verzameld op de website van Regioproduct oogsten het jaar rond verse producten van eigen bodem. Regioproduct biedt de online bezoeker een uitgebreid productenassortime ...

27 oktober 2014
Zoeken naar de best passende review

Bij het zoeken naar een hotel of restaurant wordt vaak naar reviews gekeken. Men wil dan wél de mening zien van mensen die dezelfde smaak delen. Maar hoe filter je de meningen van gelijkgestemden nu uit de talloze reviews op sites zoals TripAdvisor, Yelp en Hotels.com? Zoek naar een site die b ...

30 september 2014
Makro doet een Rondje Horeca

Makro gaat ook in 2015 weer horecaondernemers in Nederland effectief bereiken. Dat doen zij met het 'Rondje Horeca', waarbij de vakbladen, websites en nieuwsbrieven van Uitgeverij PS: bv worden ingezet om zeker te zijn van een optimaal bereik bij de horecaondernemers. Eigen vakblad Iedere tit ...

18 september 2014
Welke wine bar is de beste van Nederland?

Wine bars zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? New Zealand Wine en WINELIFE, hét tijdschrift voor wijnliefhebbers, zijn op zoek naar dé Wine bar o ...

22 juli 2014
Tech Talk: uw SEO is ondergewaardeerd

Iedereen weet dat browsers niet altijd melden waar de bezoekers vandaan komen, wanneer ze een website bezoeken. Als browsers niet melden waar zij in de Hypertext Transfer Protocol (HTTP) referrer header waren, wordt het verkeer beschouwd als 'direct', wat eigenlijk betekent dat de browser geen ide ...

16 juli 2014
Verlies je ook veel verkeer door update Google?

Ongeveer anderhalve maand geleden rolde zoekgigant Google Panda 4.0. uit. Is jouw website wel 'Panda-proof?' Google Panda is onderdeel van het Google algoritme en bestaat sinds 2011. Na het uitrollen van Panda 4.0 zijn er opvallend veel websites getroffen. Zij verloren meer dan 50 procent van hun ...

1 juli 2014
Wet werk en zekerheid. Hoe zit dat?

De recent aangenomen Wet werk en zekerheid heeft belangrijke gevolgen voor het arbeidsrecht en de uitvoering daarvan door bedrijven vanaf 1 januari 2015. Drie vierde van de MKB bedrijven in Nederland is echter niet of slechts gedeeltelijk op de hoogte van wat er precies verandert, bijvoorbeeld al ...

15 april 2014
Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Als u, als horecaondernemer, geen goed allergenenbeleid heeft ingevoerd, dan bent u niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. We ...

26 februari 2014
Beurs in café restaurant Hofsteenge

In café restaurant Hofsteenge in Grolloo wordt op zondag 2 maart een unieke beurs georganiseerd. Liefhebbers van bier en bierbrouwen verzamelen zich om inspiratie op te doen of om hun verzameling uit te breiden. Grolloo is bovenal bekend door de bluesband Cuby and the Blizzards. Zij namen in 196 ...

1 februari 2014
Doet u mee in 2014?

Maak gebruik van het beste bereik in de horeca. U kunt de mediakaarten downloaden via deze link. Straks bereikt u alle hotels, restaurants, lunchrooms, eetcafés en cafés in Nederland. Zelfs de bed & breakfast branche wordt bereikt. Dat doen wij met respectievelijk Hospitality Management, De Resta ...

28 november 2013
Google: site restaurant is visitekaartje

Google Nederland heeft het online gedrag van consumenten die een restaurant willen bezoeken onder de loep gelegd. Uit de bevindingen blijkt dat restaurateurs nog een wereld te winnen hebben op het gebied van het verbeteren van hun website, online aanwezigheid en vindbaarheid. Achterstand Op 28 ...

24 oktober 2013
Pak de crisis aan met super personeel

Jazeker, de horeca heeft wel eens betere tijden gekend. Maar laat u zich hierdoor belemmeren in uw ambities? Natuurlijk niet. Want u weet dat u met gastvrijheid, service en vakmanschap het verschil kunt maken. En dus investeert u in uw mensen, door hun kennis van en passie voor het vak te vergrote ...

7 oktober 2013
Waar zitten m'n gasten? Op social media!

Horecaondernemers die hun gasten en potentiële klandizie willen bereiken, doen er goed aan om zich actief op social media te begeven. In ons land maakte ongeveer 90 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder vorig jaar gebruik van internet. Van de internetgebruikers was 70 procent actief op ...

30 september 2013
Lead Generation? De FancyBox

Lead Generation? FancyBox? Ook u kunt belangrijke leads genereren via onze websites. De FancyBox helpt u hierbij. Wat is de FancyBox dan? De FancyBox is een speciale bannerpositie, die over de pagina wordt geplaatst. Met andere woorden: het is de meest opvallende banner die we bieden en uitstekend ...

28 september 2013 Personeel Ondernemen
De crisis te lijf met fantastisch personeel

Jazeker, de horeca heeft wel eens betere tijden gekend. Maar laat u zich hierdoor belemmeren in uw ambities? Natuurlijk niet. Want u weet dat u met gastvrijheid, service en vakmanschap het verschil kunt maken. En dus investeert u in uw mensen, door hun kennis van en passie voor het vak te vergroten. ...

24 september 2013
Rondje Horeca voor Makro

Makro Nederland is een nieuwe weg ingeslagen en alle horecaondernemers moeten dat weten. Makro Nederland bezorgt bij horecaondernemers tot in de koelcel, heeft speciale horecabalies voor advies, organiseert speciale horecathemadagen en staat horecaondernemers bij. Kortom: Makro Nederland is de par ...

1 mei 2013
Brand meester? Tien tips!

Een gast die struikelt, waterschade in de keuken of een verwoestende brand... Als horecaondernemer kent u de risico’s van het vak. U bent u natuurlijk al bewust van de wettelijke maatregelen die u moet treffen om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen. Maar wat als het noodlot toeslaat en ...

31 maart 2013
Nieuwe site voor restaurants toont lekkerste gerecht

Geen ranglijst op basis van sterren, punten of koksmutsjes, maar domweg op zoek naar het lekkerste gerecht in de buurt en van het land. Dat is de opzet van de nieuwe website DeLekkerste.nl Voor vakgenoten De site heeft als doel altijd de lekkerste gerechten in de omgeving te vinden, maar er k ...

28 februari 2013
Themamaand Horeca & Financiën

Een maand lang als expert en partner onder de aandacht van hoteliers, café-eigenaren, restaurateurs, lunchroomeigenaren en b&b-eigenaren in Nederland? Dat kan in de Themamaand Horeca & Financiën. Wat is de Themamaand Horeca & Financiën? Horeca en financiën; soms een wat ongelukkige combinat ...

30 januari 2013
Sobere kroning of groots uitpakken?

Over de kroning van Willem Alexander zei premier Rutte: "Het moet een onvergetelijk feest worden, uiteraard op de sobere wijze die past bij deze tijd." Kan Nederland niet veel beter groots uitpakken? Dit met het oog om Nederland als toeristische bestemming (nog) beter op de kaart te zetten. De troo ...

7 januari 2013
Rondje Horeca voor Van Hessen

Van Hessen is de eerste toeleverancier die bij Uitgeverij PS: bv een Rondje Horeca heeft. Hiermee komt Van Hessen een jaar lang onder ogen van alle horeca-ondernemers die de vakbladen van Uitgeverij PS: bv lezen en de websites bezoeken. Ruud Clements van Van Hessen nam op de stand van Uitgeverij P ...

14 december 2012
Menukaart voor smartphone is must

Restaurants doen er goed aan om hun website te optimaliseren voor mobiel internet. Uit onderzoek blijkt dat de menukaart steeds vaker met een smartphone of tablet wordt opgevraagd. Uit een Amerikaanse studie waarin 10.000 pageviews van restaurantwebsites onder de loep zijn genomen, blijkt dat 42 pr ...

26 oktober 2012
Horeca nipt tegen eigen ministerie

De horecabranche staat niet onwelwillend tegenover een eigen ministerie, blijkt uit onderzoek. Slechts een kleine meerderheid ziet een ministerie van Horeca (nog) niet zitten. Uit een poll blijkt dat 45 procent van de stemmers een departement voor de horeca in Den Haag wel ziet zitten. 55 procent ...

4 oktober 2012
Altijd alles weten? Volg ons!

Wilt u altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends, vacatures, en meer over de horeca? Volg dan de Twitter- en Facebook-berichten van onze horecavakbladen. Hospitality Management, De Restaurantkrant, De Cafékrant, Lunchroom en Bed & Breakfast zijn nu te volgen via social m ...

10 juli 2012
SeatMe en Iens samen verder

Iens en SeatMe gaan samenwerken op het gebied van online reserveringen voor restaurants. Naar eigen zeggen zijn de bedrijven hiermee marktleider geworden op dit domein. Een systeem Bestaande klanten van beide bedrijven werken vanaf nu op hetzelfde systeem. Gasten kunnen op zowel iens.nl als "Se ...

10 juli 2012
Reserveren: niet bellen, maar klikken

We kunnen niet meer zonder internet. Dat geldt voor zowel de vraag- als de aanbodkant van tafels in een restaurant. Het aantal online reserveringen is de afgelopen jaren zienderogen gegroeid. Gemak Restaurantgasten houden van het gemak waarmee men online een reservering kan maken, maar ze houden ...

1 juni 2012
Nieuwe downloads en reeksen

Met de nieuwe websites bieden wij ook nieuwe downloads aan. De horecaondernemer wil graag van informatie voorzien worden waarmee zij de bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Denk hierbij aan tips over social media revenue management en opleidingen (binnenkort online i.s.m. fastserviceopleidingen.nl). O ...

3 februari 2012
Horecavastgoed aangeboden

Sinds deze week hebben wij op de websites een nieuw onderdeel: "Horecavastgoed.":http://www.hospitality-management.nl/vastgoed.html Bovenin de pagina ziet u rechtsboven een directe link naar deze pagina. Heeft u een object te koop of te huur? "Mail ons" helpen u om de horecaruimte te verkopen of t ...

14 december 2011
'Inzicht geeft betere bedrijfsresultaten'

Frank Veldhof, werkzaam bij het bedrijfschap Horeca en Catering in Zoetermeer, pleit voor een collectieve deelname aan de Bedrijfsvergelijking Horeca. Ruim 43.000 horecaondernemingen telt Nederland. Al deze bedrijven ondernemen op hun eigen manier. Iedere ondernemer vindt zijn eigen zaak uniek. N ...

31 oktober 2011
Restaurantreviews lezen op de stoep

De horecabranche heeft er een recensiesite bij: Doorgelicht.nl Deze site verzamelt recensies en meningen van andere websites en plaatst deze door. Uniek voor restaurateurs is dat men een gratis sticker met een QR-code aan kan vragen en deze op de deur of voor het raam kan plakken. Potentiële gaste ...

27 oktober 2011
Gezocht: horeca voor Diemerbos

Staatsbosbeheer wil horeca in het Diemerbos, vlak bij Amsterdam Zuid-Oost. Het bos biedt al veel voor bezoekers: een speelbos, ruiterpaden, ligweides, natuur met wandelpaden en fietspaden, maar geen kopje koffie of thee. Dat wil de natuurbeheerder veranderen door de werving van een horecaondernem ...

30 maart 2011
Restaurant Dikkertje mag toch open blijven

Restaurant Dikkertje in Utrecht mag weer open. Dat heeft de bestuursrechter onlangs besloten. Café Hellas in Utrecht, dat van dezelfde eigenaren is, blijft voorlopig wel dicht omdat er drugs zijn aangetroffen. Dat meldt de regionale zender RTV Utrecht op diens website. Onderzoek van De RestaurantKr ...

9 maart 2011
De (r)evolutie van de foodtruck

Vergeet de oliebollenkraam en loempiakeet wanneer je aan een ‘foodtruck’ denkt. In Amerika is dit fenomeen ‘hot’. De trucks maakten een eerste opleving door goedkoop streetfood te verschaffen tijdens de economische crisis. Nu er weer wat centen zijn, zijn de trucks compleet i ...

2 maart 2011
Congresdag Love @ First Site in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden, vandaar een fotoverslag van de congresdag 'Restaurants en Internet: Love @ First Site?'. Hartelijke ontvangst bij de receptie Spreker Jeroen van der Schenk vooraf aan zijn lezing Mihaly Laszlo voor zijn presentatie over internetreviews Drukte ...

2 maart 2011
Besparingstips van het bedrijfschap Horeca

Als ondernemer is het natuurlijk nooit vervelend om te kunnen besparen. Soms is dat best lastig, soms ook niet. Anno 2011 zijn er veel nieuwe mogelijkheden. Het bedrijfschap Horeca en Catering bedacht er vast vier voor u. Tip 1: Telefoneer via internet Bellen via internet klonk tien jaar geleden ...

1 maart 2011
Congresdag restaurants en internet succes

Maandag 28 februari vond de congresdag ‘Restaurants en internet: Love @ First Site?’ plaats. Deze speciale dag over restaurants en internet kende een grote opkomst. De onderwerpen social media, gasten-reviews, website-optimalisatie, en de laatste ontwikkelingen bij Google spraken veel (hotel)res ...

25 februari 2011
Wijnconsumptie stabiel op 26 miljard liter

In het jaar 2015 zal de wereldbevolking 26,1 miljard liter wijn drinken. Dat becijfert Global Industry Analysts (GIA) in de nieuwste versie van hun marktverkenning 'Wine: A Global Strategic Business Report'. Hoewel deze hoeveelheid aan de hoge kant lijkt is voorzichtigheid met de cijfers geboden. In ...

25 februari 2011
Dinnersite.nl toont MSC-restaurants

Sinds kort is het mogelijk om MSC gecertificeerde restaurants in Nederland te vinden via de online restaurantgids van Dinnersite.nl. De consument kan direct zoeken naar restaurants in Nederland die gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard voor duurzame vis. Goed geïnformeerd De zoekfunctie ...

17 februari 2011
Informatiedag restaurants en internet

Op maandag 28 februari aanstaande vindt er in het Meeting Plaza Maarssen een speciale congresdag plaats voor restaurants. Op het programma van 'Restaurants & Internet: Love @ First Site?' staan de laatste ontwikkelingen op het gebied van Google, website-optimalisatie, reviewsites en social media cen ...

14 december 2010
Let op... Bij het maken van uw website

Elk bedrijf of instelling kan tegenwoordig via het internet gevonden worden. En ongeveer net zo veel bedrijven hebben een eigen website. Dit betekent echt niet dat al deze sites goed zijn en iets positiefs bijdragen aan de bijbehorende ondernemingen. Vooral de professionaliteit van de (horeca)websit ...

30 november 2010
De nieuwe zakenreiziger is een doehetzelver

De reiziger van morgen boekt zijn trip zelf online. Zowel zakenreizigers als toeristen gaan steeds vaker af op de mening van andere reizigers bij de keuze van een hotel. Daarbij zitten de budgethotels duidelijk in de lift. Bovendien zet de trend van de staycation zich ook in 2011 nog door. Vakantie ...

15 november 2010
Inspiratie te over op Equip’Hôtel 2010

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom een fotoverslag van de tweede beursdag van Equip’Hôtel 2010. De deuren werden al vroeg platgelopen. De ondertitel van deze beursgang was ‘boost your ideas!’ Dat moge deze foto’s hopelijk duidelijk maken. Nieuwe inrichtingsconcepten, lezingen ov ...

4 november 2010
Weet wat je gast werkelijk beleeft

Dat is de boodschap van de Haarlemse broers Marco en Robert Kuil. Samen lanceerden ze Opinionmaker een meet- en onderzoeks-methode waarbij restaurateurs in heel Nederland via een uitgebreide rapportage cijfermatig inzicht krijgen in wat gasten nu werkelijk van een restaurantervaring vinden. Alle ...

8 oktober 2010
Champagneshampoo toch niet zo'n feestje

Voedings- en levensmiddelen-bedrijf Unilever moet alle flessen Andrélon Champagne-shampoo uit de schappen en distributiecentra terughalen. Met de verkoop van de shampoo maakt de onderneming inbreuk op de beschermde naam van de wijnsoort champagne. Dit heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een k ...

6 oktober 2010
Websitesysteem voor horecabedrijven

Een recent opgericht IT-bedrijf maakt het wel heel makkelijk voor ondernemingen in de gastvrijheids-industrie om een website te maken en te onderhouden. QualitySites4all.com heeft onlangs een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) in de Benelux gelanceerd. Met de editor van qual ...

21 september 2010
Dinnersite.nl support Streekweken

In het weekend van 22, 23 en 24 oktober vindt op de Zijdebalen in het centrum van Utrecht de eerste editie van de Streekweken plaats. Naar zeggen van de organisatie de grootste overdekte seizoensmarkt van Nederland met gratis entree. Drie dagen lang verzamelen meer dan 100 ambachtslieden zich met ee ...

14 april 2010
Foursquare de toekomst voor ondernemers

Als horeca-onderneming loopt u tegenwoordig heel wat klanten mis als u niet met een website op het internet te vinden bent. De kwaliteit van de websites laat ook wat te wensen over, zo denkt men met een paar ‘slechte’ foto’s, een menu in pdf formaat en de vermelding van openingstijden en telef ...

12 april 2010
Starbucks bepaalt keuze hotel in de USA

Het welbekende koffiemerk Starbucks heeft over de hele wereld heel wat fans verzameld die zweren bij de in groen en witte bekers geschonken koffie. In Amerika gaat men zelfs een stap verder. Uit onderzoek, gedaan door USA TODAY, blijkt dat de reizende Amerikaan zijn hotel zelfs afstemt op de nabijhe ...

10 februari 2010
Ton Poppes nieuwe voorzitter KHN Amsterdam

Vanmiddag is door de leden van de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland Ton Poppes benoemd tot hun nieuwe voorzitter. Poppes, al 25 jaar eigenaar van Escape en café De Kroon op het Rembrandtplein, volgt Paul Hermanides op die de afgelopen 5 jaar leiding heeft gegeven aan de Amsterdams ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: