Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

31 juli 2019 | David Bakker

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op het menu staan. 

Slechts 36% beschikt over een werkende website

Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van uw marketing als restaurant. Het is opmerkelijk dat van de 21.582 geregistreerde websites op Telefoonboek.nl slechts 7.781 goed werkt. Een goed werkende website zorgt voor vindbaarheid op Google.nl, laat professionaliteit zien  en maakt contactgegevens duidelijk en toegankelijk voor gasten. 

Minder dan 9% beveiligd

Een beveiligde webverbinding is te herkennen aan ‘https’ in de zoekbalk. Dit houdt in dat de website beschikt over een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door gegevens te versleutelen. Op deze manier kunnen gegevens niet gelezen worden door cybercriminelen die data proberen te onderscheppen. Bovendien beloont Google beveiligde websites met een hogere score in de zoekresultaten. Het SSL-certificaat is te koop via de webhosting van de website. Meestal hebben ze instructies online staan hoe dat het beste kan. 

5% heeft een responsive webdesign

Een responsive webdesign houdt in dat uw website op elk mobiel apparaat goed werkt en alle elementen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig kijkt maar liefst 90% van de consumenten via hun smartphone of tablet naar websites. Het is daarom van belang dat de website goed werkt op verschillende mobiele apparaten.  

Volgens J. Rutten van Places Websites hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites. ''Het bezitten van een SSL-certificaat heeft een positieve invloed op de gebruikerservaring, het aantal bezoekers en de positie in een zoekmachine zoals Google. Daarnaast worden consumenten steeds vaker gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken.''

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: