Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

31 juli 2019 | David Bakker

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op het menu staan. 

Slechts 36% beschikt over een werkende website

Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van uw marketing als restaurant. Het is opmerkelijk dat van de 21.582 geregistreerde websites op Telefoonboek.nl slechts 7.781 goed werkt. Een goed werkende website zorgt voor vindbaarheid op Google.nl, laat professionaliteit zien  en maakt contactgegevens duidelijk en toegankelijk voor gasten. 

Minder dan 9% beveiligd

Een beveiligde webverbinding is te herkennen aan ‘https’ in de zoekbalk. Dit houdt in dat de website beschikt over een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door gegevens te versleutelen. Op deze manier kunnen gegevens niet gelezen worden door cybercriminelen die data proberen te onderscheppen. Bovendien beloont Google beveiligde websites met een hogere score in de zoekresultaten. Het SSL-certificaat is te koop via de webhosting van de website. Meestal hebben ze instructies online staan hoe dat het beste kan. 

5% heeft een responsive webdesign

Een responsive webdesign houdt in dat uw website op elk mobiel apparaat goed werkt en alle elementen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig kijkt maar liefst 90% van de consumenten via hun smartphone of tablet naar websites. Het is daarom van belang dat de website goed werkt op verschillende mobiele apparaten.  

Volgens J. Rutten van Places Websites hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites. ''Het bezitten van een SSL-certificaat heeft een positieve invloed op de gebruikerservaring, het aantal bezoekers en de positie in een zoekmachine zoals Google. Daarnaast worden consumenten steeds vaker gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken.''

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: