Commissievrij tafelreserveringssysteem ‘booq’ partner BookDinners

14 mei 2018 | David Bakker

Booq Tafelreservering koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combineren met een commissievrij reserveringssysteem.

“Als ondernemer wil je je reserveringen, tafelplanning en gastgegevens zélf beheren. Zonder dat tussenpartijen hier commissie voor ontvangen. Zowel booq Tafelreservering als BookDinners zijn vanuit diezelfde gedachte ontwikkeld.”, legt Jan Maarten Kamerling, consultant van booq Tafelreservering, uit. “Concurrenten van BookDinners vragen al snel zo’n 70 euro per maand en ook nog eens een paar euro per couvert. Stop hiermee en pak zelf weer de regie in handen.” Booq is een initiatief van Eijsink.

Door de koppeling verschijnen reserveringen via BookDinners automatisch in booq Tafelreservering. “Deze software is gemaakt voor en door de horeca. Geen gehannes met lijsten en verschillende kanalen. Dankzij onder andere de handige tafelplattegrond en overzichtelijke, versleepbare agendaitems zorg je eenvoudig voor de optimale tafelbezetting. Gewoon voor een vast bedrag per maand.”, aldus Kamerling. Verder werkt het platform van booq Tafelreservering ook met online widgets, waardoor gasten via je website of Facebookpagina kunnen reserveren. Ook is het mogelijk om gepersonaliseerde reserveringsbevestigingen en reviewaanvragen te sturen via e-mail en sms.

Die flexibiliteit voor ondernemers sluit uitstekend aan bij BookDinners; dit platform is opgericht als tegenbeweging tegen restaurantreserveringswebsites die hoge commissies vragen. Inmiddels zijn Koninklijke Horeca Nederland en andere partijen waaronder De Samenwerkende Horeca Ketens en Centrum voor Publieke Innovatie mede-eigenaar van het platform. Ruim 3000 restaurants – waaronder grote ketens zoals De Beren – hebben zich reeds aangemeld bij BookDinners. Kamerling: “Horecaondernemers kunnen tot ten minste 1 juli 2018 nog gratis gebruikmaken van BookDinners. Probeer het zelf.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: