Commissievrij tafelreserveringssysteem ‘booq’ partner BookDinners

14 mei 2018 | David Bakker

Booq Tafelreservering koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combineren met een commissievrij reserveringssysteem.

“Als ondernemer wil je je reserveringen, tafelplanning en gastgegevens zélf beheren. Zonder dat tussenpartijen hier commissie voor ontvangen. Zowel booq Tafelreservering als BookDinners zijn vanuit diezelfde gedachte ontwikkeld.”, legt Jan Maarten Kamerling, consultant van booq Tafelreservering, uit. “Concurrenten van BookDinners vragen al snel zo’n 70 euro per maand en ook nog eens een paar euro per couvert. Stop hiermee en pak zelf weer de regie in handen.” Booq is een initiatief van Eijsink.

Door de koppeling verschijnen reserveringen via BookDinners automatisch in booq Tafelreservering. “Deze software is gemaakt voor en door de horeca. Geen gehannes met lijsten en verschillende kanalen. Dankzij onder andere de handige tafelplattegrond en overzichtelijke, versleepbare agendaitems zorg je eenvoudig voor de optimale tafelbezetting. Gewoon voor een vast bedrag per maand.”, aldus Kamerling. Verder werkt het platform van booq Tafelreservering ook met online widgets, waardoor gasten via je website of Facebookpagina kunnen reserveren. Ook is het mogelijk om gepersonaliseerde reserveringsbevestigingen en reviewaanvragen te sturen via e-mail en sms.

Die flexibiliteit voor ondernemers sluit uitstekend aan bij BookDinners; dit platform is opgericht als tegenbeweging tegen restaurantreserveringswebsites die hoge commissies vragen. Inmiddels zijn Koninklijke Horeca Nederland en andere partijen waaronder De Samenwerkende Horeca Ketens en Centrum voor Publieke Innovatie mede-eigenaar van het platform. Ruim 3000 restaurants – waaronder grote ketens zoals De Beren – hebben zich reeds aangemeld bij BookDinners. Kamerling: “Horecaondernemers kunnen tot ten minste 1 juli 2018 nog gratis gebruikmaken van BookDinners. Probeer het zelf.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: