Commissievrij tafelreserveringssysteem ‘booq’ partner BookDinners

14 mei 2018 | David Bakker

Booq Tafelreservering koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combineren met een commissievrij reserveringssysteem.

“Als ondernemer wil je je reserveringen, tafelplanning en gastgegevens zélf beheren. Zonder dat tussenpartijen hier commissie voor ontvangen. Zowel booq Tafelreservering als BookDinners zijn vanuit diezelfde gedachte ontwikkeld.”, legt Jan Maarten Kamerling, consultant van booq Tafelreservering, uit. “Concurrenten van BookDinners vragen al snel zo’n 70 euro per maand en ook nog eens een paar euro per couvert. Stop hiermee en pak zelf weer de regie in handen.” Booq is een initiatief van Eijsink.

Door de koppeling verschijnen reserveringen via BookDinners automatisch in booq Tafelreservering. “Deze software is gemaakt voor en door de horeca. Geen gehannes met lijsten en verschillende kanalen. Dankzij onder andere de handige tafelplattegrond en overzichtelijke, versleepbare agendaitems zorg je eenvoudig voor de optimale tafelbezetting. Gewoon voor een vast bedrag per maand.”, aldus Kamerling. Verder werkt het platform van booq Tafelreservering ook met online widgets, waardoor gasten via je website of Facebookpagina kunnen reserveren. Ook is het mogelijk om gepersonaliseerde reserveringsbevestigingen en reviewaanvragen te sturen via e-mail en sms.

Die flexibiliteit voor ondernemers sluit uitstekend aan bij BookDinners; dit platform is opgericht als tegenbeweging tegen restaurantreserveringswebsites die hoge commissies vragen. Inmiddels zijn Koninklijke Horeca Nederland en andere partijen waaronder De Samenwerkende Horeca Ketens en Centrum voor Publieke Innovatie mede-eigenaar van het platform. Ruim 3000 restaurants – waaronder grote ketens zoals De Beren – hebben zich reeds aangemeld bij BookDinners. Kamerling: “Horecaondernemers kunnen tot ten minste 1 juli 2018 nog gratis gebruikmaken van BookDinners. Probeer het zelf.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: