Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met Hanos. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca...
Verschillende sterrenchefs dragen bij aan Chef’s Place op de eerste editie van Horeca Vakbeurs, die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in...
Speciaal voor chefs die zich verder willen ontwikkelen in hun vak organiseert Sligro ‘Chef Special’. Tijdens dit compleet verzorgde eendaa...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...
De jonge ondernemers Bart Leussink en Janiek van den Broeck openen begin maart 2023 hun eigen hotel en restaurant in Arnhem. Een naam is nog niet beke...
Tijdens het Hanzejaar 2023 genieten bezoekers 50 meter zwevend boven de oude Hanzestad van bijzondere gerechten, mooie wijnen en spectaculaire uitzich...
De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...
In nieuwbouwwijk Noorderhaven aan de Coenenparkstraat opent op woensdag 29 juni restaurant De Beren Zutphen. Met een groot terras en uitzicht op het w...
Vrijdagavond volgt een nieuwe coronapersconferentie met minister-president Mark Rutte en de nieuwe zorgminister op het hoofdpijndossier corona, E...
De horeca in de provincie Gelderland mag de vergrote terrassen in de meeste gemeente voorlopig laten staan. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gel...
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...
De keuken van JRE restaurant Lokaal, gevestigd in de monumentale Villa Ruimzicht in Doetinchem, is per 1 juli versterkt met keukenchef Bart Leussink....
“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderl...
Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt o...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis....
Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken i...
Nederland heeft er een derde Master of Wine bij. Arnhemmer Job de Swart (37) mag vanaf vandaag de felbegeerde letters MW achter zijn naam zetten. Hij...
Bij wild denkt men aan de Veluwe en de Achterhoek. Prachtige regio’s, waar herten en wilde zwijnen de ruimte hebben om hun eten bij elkaar te sc...
Facility Trade Group en TCW Groep kondigen vandaag aan dat Facility Trade Group de activiteiten van TCW Groep heeft overgenomen. De aansluiting is ont...
In Zutphen staat de gemeente 'blurring' voortaan oogluikend toe. De mengvormen tussen retail en horeca worden gedoogd, er wordt althans niet a...
Op maandag 6 november worden Gault&Millau Awards uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie heeft de genomineerden bekend gemaakt in de...
Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een...
Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De w...
Een bijzonder moment voor thuisbrouwer Jeroen Free. Hij pakte voor de tweede keer de overwinning tijdens de 6e editie van de Brand Bierbrouwwedst...
Wat hebben Emmen en Venlo met elkaar in gemeen? Het zijn bestemmingen die groeien in toeristisch opzicht. De Nederlander snakt naar die bestemmingen w...
Een 52-jarige draaideurcrimineel die horecazaken in Doetinchem heeft opgelicht, brengt de komende twee jaar in een inrichting voor stelselma...
De Zutphense binnenstad krijgt er een nieuw hotel met 15 hotelkamers en een restaurant bij. In oktober opent Hollands Glorie de deuren, meldt de...
Eetcafé Uffie's in Zutphen is failliet. De Engelse gastropub is na amper een jaar al onsuccesvol gebleken. Er wordt inmiddels wel gewerkt aan een do...
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagochtend in Zutphen gevangenisstraffen geëist van respectievelijk vijf en drie jaar tegen de broers John (46) e...
Voor gasten die wel iets lekkers bij de koffie willen, maar na de feestmaanden niet zitten te wachten op grote stukken taart of gebak, zijn er heerlij...
Restaurant Villa Copera in Tolkamer is afgelopen dinsdag failliet verklaard. De rechter in Zutphen sprak het faillissement uit. Naar verluidt hebben...
Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan de...
McDonaldÂs restaurants door heel Nederland doen aanstaande zaterdag 28 maart mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Sticht...
De restaurants van de Bijenkorf introduceren aanstaande zaterdag een ÂSterren sandwich in de restaurantformules. In de Kitchen in Amsterdam en Ein...
Na een lange periode van verbouwen opent vandaag Eetcafé Uffie's zijn deuren. Zutphen is een 'Engelse gastropub' rijker en daarmee komt direct ook...
Restaurant Bikken in Doetinchem is failliet verklaard. De rechter in Zutphen heeft hierover uitspraak gedaan. De oorzaak? Tegenvallende bedrijfsresu...
Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kers...