Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Food Association.

Uit het juryrapport over de ingezonden wijnen:

De warmste 30 en 31 maart ooit gemeten: het terrasseizoen begon veelbelovend dit jaar. Of het van invloed was op de inzending voor het Proefschrift Wijnconcours was niet met zekerheid te zeggen. Maar feit is wel dat er 30% meer roséwijnen werden ingestuurd, 40% meer champagne en 30% meer overige mousserende wijnen. Veel schone, strakke roséwijnen proefde de jury, een zeer gevarieerd aanbod met tal van gevestigde namen en diverse verrassingen. Ook onder de sparkling wijnen meer ‘moderne’ wijnen afgestemd op de hedendaagse liefhebber, inclusief verschillende interessante ontdekkingen. En er was een uitstekende inzending champagnes met veel echte uitblinkers uit de top en subtop.

Op maandag 6 november vindt het tweede deel van het 29e Proefschrift Wijnconcours plaats, waarbij de witte, rode en zoete wijnen aan bod komen. Een compleet overzicht van alle winnaars en finalisten van het concours wordt gepubliceerd op www.thewinesite.nl.

29e Proefschrift Wijnconcours:

Roséwijnen van het Jaar 2017

Categorie Supermarkt

t/m € 7,50

Château Coulon, Corbières, Frankrijk 2015 Importeur Albert Heijn Winkelprijs per fles € 5,99

t/m € 10,00

Domaine de Saint Ser, Côtes de Provence Sainte-Victoire, Frankrijk 2016 Importeur Albert Heijn Winkelprijs per fles € 9,99

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 7,50

Grenache, Domaine la Colombette, IGP Pays de l'Hérault, Frankrijk 2016 Importeur Vojacek Wijnen, Maastricht / Heisterkamp Wijnkopers, Ootmarsum Winkelprijs per fles € 6,65 / € 6,40

t/m € 10,00

Rotling trocken, Rainer Sauer, Franken, Duitsland 2016 Importeur Mark van de Wijn, Amsterdam Winkelprijs per fles € 9,50

t/m € 15,00

Château Henri Bonnaud, Côtes de Provence Sainte-Victoire, Frankrijk 2016 Importeur Vojacek Wijnen, Maastricht Winkelprijs per fles € 12,25

t/m € 20,00

R de Rimauresq, Domaine de Rimauresq, Cru Classé Côtes de Provence, Frankrijk 2016 Importeur Les Généreux, Zutphen Winkelprijs per fles € 16,60

t/m € 30,00

Château de Pibarnon, Bandol, Frankrijk 2016 Importeur Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem Winkelprijs per fles € 24,50

meer dan € 30,00

Quintessence, Château Henri Bonnaud, Palette, Frankrijk 2015 Importeur la Vie le Vin, Uithoorn Winkelprijs per fles € 32,50

Mousserende wijnen van het Jaar 2017

Categorie Supermarkt

t/m € 15,00

Chardonnay Pinot Noir Brut Cuvée, Jacob’s Creek, South Eastern Australia, Australië NV Importeur  Albert Heijn, Zaandam Winkelprijs per fles € 10,49

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 15,00

Brut nature, Parés Baltà, Cava, Spanje NV Importeur Anfors, Rotterdam Winkelprijs per fles € 14,00

t/m € 20,00, ex aequo

Kalkspitz Pétillant Naturel, Christoph Hoch, Kremstal, Oostenrijk 2015 Importeur Champagnist, Amersfoort Winkelprijs per fles € 16,95  

Crede, Brut, Bisol, Valdobbiadene Prosecco Superiore, Italië 2016 Importeur Anfors, Rotterdam Winkelprijs per fles € 17,45  

t/m € 30,00

Premium Cuvée Brut, Jansz, Tasmania, Australië NV Importeur Verbunt Wijnkopers, Tilburg Winkelprijs per fles € 20,95  

Champagnes van het Jaar 2017

Categorie Wijnspeciaalzaak

t/m € 30,00

Réserve Premier Cru, Hugues Godmé, Champagne, Frankrijk NV Importeur Champagnist, Amersfoort Winkelprijs per fles € 29,95  

t/m € 40,00

Brut Réserve, Leclerc Briant, Champagne, Frankrijk NV Importeur Well of Wine, Den Haag Winkelprijs per fles € 39,95  

t/m € 50,00

Les 7 Crus Brut, Agrapart & Fils, Champagne, Frankrijk NV Importeur Les Généreux, Zutphen Winkelprijs per fles € 42,95  

meer dan € 50,00

Blanc de Meuniers Premier Cru  Brut Zéro, Leclerc Briant, Champagne, Frankrijk NV Importeur Well of Wine, Den Haag Winkelprijs per fles € 139,00  

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: