Bart Leussink versterkt restaurant Lokaal in Doetinchem

Auteur: David Bakker
21 juli 2020
Bart Leussink versterkt restaurant Lokaal in Doetinchem

De keuken van JRE restaurant Lokaal, gevestigd in de monumentale Villa Ruimzicht in Doetinchem, is per 1 juli versterkt met keukenchef Bart Leussink. Hij heeft in zijn carrière onder andere ervaring opgedaan bij restaurant ‘t Schultenhues in Zutphen en restaurant Graphite in Amsterdam.

Na vier jaar weg te zijn geweest uit de Achterhoek, keert Bart nu weer terug naar zijn roots. In restaurant Lokaal is 'aandacht'  zonder twijfel het sleutelwoord dat een lunch of diner zo bijzonder maakt. Voorop staat natuurlijk de aandacht voor de gast en haar wensen. Echter dit restaurant, waar Chefkok Bjorn Massop zijn visie en signature geeft aan de gerechten, gaat nog een stap verder.

Hier word je meegenomen op een culinaire reis door de Achterhoek. Massop: ‘’Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?’’ In zijn keuken wordt gebouwd aan een Achterhoekse oase waar de weg verkort wordt van de boer tot het bord. Niet alleen het meest gewilde stukje vlees aanbieden, maar juist samen met leveranciers onderzoeken wat het beste is voor het dier of het product. En hier dan met gepaste waardigheid álles van gebruiken.

Bart kijkt uit naar de samenwerkingen met lokale leveranciers en het samen zoeken naar oplossingen voor restproducten. Mascha Smit, mede - eigenaresse Villa Ruimzicht: ‘’Door de ervaringen van Bart is de keuken van restaurant Lokaal een inspiratiebron rijker.’’

Overig nieuws