McDonald's is 'supporter van schoon'

24 maart 2015
McDonald's is 'supporter van schoon'

McDonald’s restaurants door heel Nederland doen aanstaande zaterdag 28 maart mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief
van Stichting NederlandSchoon. Op deze dag zetten bedrijven, gemeenten en vrijwilligers zich in om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Door het hele land gaan McDonald’s medewerkers lokaal de buurten in om samen met scholen, sportverenigingen en buurtbewoners de strijd aan te gaan met zwerfafval. Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval.

*Verantwoordelijkheid voor restaurants en gasten*
"Wij zien het bestrijden van zwerfafval als een verantwoordelijkheid van onze restaurants en onze gasten", zegt Debbie de Wagenaar, directielid McDonald’s Nederland. "We balen ontzettend als we zwerfafval in het straatbeeld terugzien. Daarom werken wij al jaren nauw samen met NederlandSchoon en gemeenten om zwerfafval te beperken en houden onze medewerkers dagelijks bij ieder McDonald’s restaurant de omgeving ver buiten het restaurantterrein schoon. Op 28 maart zetten we een stap extra door lokaal zichtbare opruimacties te organiseren. Samen met buurtbewoners gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!"

*Lokale betrokkenheid*
Helene van Zutphen, directeur Stichting NederlandSchoon, verwelkomt de bijdrage van McDonald’s: "Zwerfafval is een probleem dat niet op één manier op te lossen is. Vandaar dat we zoveel mogelijk proberen samen te werken en alle landelijke initiatieven samenbrengen onder de ‘Supporter van Schoon’ paraplu. Zo maken we een grote vuist tegen zwerfval. Wij zijn verheugd dat McDonald’s ‘Supporter van Schoon’ is geworden en actief gaat deelnemen aan de Landelijke Opschoondag. Ze laten hiermee hun lokale betrokkenheid zien."

*18 opruimacties*
McDonald’s restaurants door heel Nederland organiseren lokale opruimacties tijdens de Landelijke Opschoondag. Er vinden in totaal 18 opruimacties plaats, variërend van een extra grote ronde afvalprikken in de omgeving tot uitgebreide opruimacties in samenwerking met scholieren, sportverenigingen en dansscholen.

"*Meer lezen over McDonald's? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mcdonalds&x=zoeken

Overig nieuws