Brabants restaurant serveert kleine porties voor mensen met maagverkleining

4 juli 2017 | Roy Spijker

Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep te bedienen.

Van Zutphen heeft zelf ook een maagverkleining gehad. Ze voelde zich meestal niet gehoord in normale restaurants, omdat ze er alleen maar grote porties kon krijgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze dat ze daardoor vaak moest terugvallen op kindermenu's. "Dat is meestal niet heel gezoen en goed eten voor iemand met een maagverkleining," aldus Van Zutphen tegen Omroep Brabant.

Speciaal menu
Petra van Zutphen heeft nuet een speciaal menu samengesteld voor mensen die ook een maagverkleining hebben gehad. "We serveren halve porties, omdat mensen die een maagverkleining hebben gehad maar weinig kunnen eten. Ook houden we rekening met wat ze kunnen eten. De maaltijden moeten wel licht verteerbaar zijn. Zo is de meloen, van de meloen met ham, gepureerd."

Blij
Tegen Omroep Brabant laat Simon Nienhuijs van de obesitaskliniek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven blij te zijn met het initatief van Petra van Zutphen. "We zien dat het aantal mensen dat een maagverkleining ondergaat met de dag groeit. Zij zijn er bij gebaat om een kleine portie te krijgen. We zien dat deze mensen restaurants mijden, omdat ze er veelal geen kleinere porties kunnen krijgen. Het zijn klanten, bedien ze! Het zijn gewone mensen," benadrukt Nienhuijs tegen Omroep Brabant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: