Brabants restaurant serveert kleine porties voor mensen met maagverkleining

4 juli 2017 | Roy Spijker

Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep te bedienen.

Van Zutphen heeft zelf ook een maagverkleining gehad. Ze voelde zich meestal niet gehoord in normale restaurants, omdat ze er alleen maar grote porties kon krijgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze dat ze daardoor vaak moest terugvallen op kindermenu's. "Dat is meestal niet heel gezoen en goed eten voor iemand met een maagverkleining," aldus Van Zutphen tegen Omroep Brabant.

Speciaal menu
Petra van Zutphen heeft nuet een speciaal menu samengesteld voor mensen die ook een maagverkleining hebben gehad. "We serveren halve porties, omdat mensen die een maagverkleining hebben gehad maar weinig kunnen eten. Ook houden we rekening met wat ze kunnen eten. De maaltijden moeten wel licht verteerbaar zijn. Zo is de meloen, van de meloen met ham, gepureerd."

Blij
Tegen Omroep Brabant laat Simon Nienhuijs van de obesitaskliniek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven blij te zijn met het initatief van Petra van Zutphen. "We zien dat het aantal mensen dat een maagverkleining ondergaat met de dag groeit. Zij zijn er bij gebaat om een kleine portie te krijgen. We zien dat deze mensen restaurants mijden, omdat ze er veelal geen kleinere porties kunnen krijgen. Het zijn klanten, bedien ze! Het zijn gewone mensen," benadrukt Nienhuijs tegen Omroep Brabant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: