Brabants restaurant serveert kleine porties voor mensen met maagverkleining

4 juli 2017 | Roy Spijker

Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep te bedienen.

Van Zutphen heeft zelf ook een maagverkleining gehad. Ze voelde zich meestal niet gehoord in normale restaurants, omdat ze er alleen maar grote porties kon krijgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze dat ze daardoor vaak moest terugvallen op kindermenu's. "Dat is meestal niet heel gezoen en goed eten voor iemand met een maagverkleining," aldus Van Zutphen tegen Omroep Brabant.

Speciaal menu
Petra van Zutphen heeft nuet een speciaal menu samengesteld voor mensen die ook een maagverkleining hebben gehad. "We serveren halve porties, omdat mensen die een maagverkleining hebben gehad maar weinig kunnen eten. Ook houden we rekening met wat ze kunnen eten. De maaltijden moeten wel licht verteerbaar zijn. Zo is de meloen, van de meloen met ham, gepureerd."

Blij
Tegen Omroep Brabant laat Simon Nienhuijs van de obesitaskliniek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven blij te zijn met het initatief van Petra van Zutphen. "We zien dat het aantal mensen dat een maagverkleining ondergaat met de dag groeit. Zij zijn er bij gebaat om een kleine portie te krijgen. We zien dat deze mensen restaurants mijden, omdat ze er veelal geen kleinere porties kunnen krijgen. Het zijn klanten, bedien ze! Het zijn gewone mensen," benadrukt Nienhuijs tegen Omroep Brabant.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: