Brabants restaurant serveert kleine porties voor mensen met maagverkleining

4 juli 2017 | Roy Spijker

Restaurant Het Tramstation in het Noord-Brabantse Erp is een bijzonder initatief gestart. Het restaurant serveert kleinere porties voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Eigenaresse Petra van Zutphen zegt tegen Omroep Brabant dat ze het initatief is gestart, om zo ook deze doelgroep te bedienen.

Van Zutphen heeft zelf ook een maagverkleining gehad. Ze voelde zich meestal niet gehoord in normale restaurants, omdat ze er alleen maar grote porties kon krijgen. Tegen Omroep Brabant zegt ze dat ze daardoor vaak moest terugvallen op kindermenu's. "Dat is meestal niet heel gezoen en goed eten voor iemand met een maagverkleining," aldus Van Zutphen tegen Omroep Brabant.

Speciaal menu
Petra van Zutphen heeft nuet een speciaal menu samengesteld voor mensen die ook een maagverkleining hebben gehad. "We serveren halve porties, omdat mensen die een maagverkleining hebben gehad maar weinig kunnen eten. Ook houden we rekening met wat ze kunnen eten. De maaltijden moeten wel licht verteerbaar zijn. Zo is de meloen, van de meloen met ham, gepureerd."

Blij
Tegen Omroep Brabant laat Simon Nienhuijs van de obesitaskliniek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven blij te zijn met het initatief van Petra van Zutphen. "We zien dat het aantal mensen dat een maagverkleining ondergaat met de dag groeit. Zij zijn er bij gebaat om een kleine portie te krijgen. We zien dat deze mensen restaurants mijden, omdat ze er veelal geen kleinere porties kunnen krijgen. Het zijn klanten, bedien ze! Het zijn gewone mensen," benadrukt Nienhuijs tegen Omroep Brabant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: