Je hebt gezocht op: Koks

Horeca Academie opent deuren voor Engelstalige koksopleiding in Eindhoven
26 april 2024Nieuws

Horeca Academie opent deuren voor Engelstalige koksopleiding in Eindhoven

De Horeca Academie opent in september haar deuren voor Engelstalige koksstudenten op de SVO locatie in Eindhoven centrum. De praktijkgerichte mbo scho...

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award
24 april 2024Nieuws

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en, inmiddels twaalfde, masterclass en wedstrijd voor koks en ga...

Franke Osinga geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
22 april 2024Nieuws

Franke Osinga geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 19 april is Franke Osinga (33), keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Os...

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen
19 april 2024Nieuws

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen

Groenten en fruit zo smaakvol én lokaal mogelijk aanbieden is al jarenlang één van de speerpunten bij Rungis uit Barendrecht. Ond...

Deze jonge talenten zijn gekroond als Talent van de Toekomst
16 april 2024Nieuws

Deze jonge talenten zijn gekroond als Talent van de Toekomst

Maandag zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019...

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award
15 april 2024Nieuws

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb
10 april 2024Nieuws

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb

Ferran Adrià, de vader van de moderne westerse gastronomie en een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli18...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Riot Restobar opent deuren in Conscious Hotel Amsterdam City
28 maart 2024Nieuws

Riot Restobar opent deuren in Conscious Hotel Amsterdam City

Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”
29 februari 2024Nieuws

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”

Onderzoek toont aan dat vacatureteksten voor functies in de sector horeca & toerisme veruit het slechtst scoren. De teksten krijgen een rapportcij...

Waar moet je op letten bij de aankoop van pannen voor jouw restaurant?
23 februari 2024Nieuws

Waar moet je op letten bij de aankoop van pannen voor jouw restaurant?

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...

Arca Amsterdam krijgt bezoek uit Portugal voor vijfde editie van Behind the Pass
13 februari 2024Nieuws

Arca Amsterdam krijgt bezoek uit Portugal voor vijfde editie van Behind the Pass

Op woensdag 13 maart verwelkomen Henrique Sá Pessoa & het Arca-team chef-kok David Jesus, een van Portugals jongste gedecoreerde chef-koks...

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”
7 februari 2024Nieuws

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”

Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...

Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"
6 februari 2024Nieuws

Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"

De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren...

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

Ceviche erkend als UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed van Peru
26 januari 2024Nieuws

Ceviche erkend als UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed van Peru

UNESCO heeft de Peruaanse ceviche uitgeroepen als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Met deze erkenning voor de rijke traditie van dit kenmerkende gerecht...

Waar moet je op letten bij de aankoop van professionele messen?
23 januari 2024Nieuws

Waar moet je op letten bij de aankoop van professionele messen?

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...

Winnaar Hanos Gouden Koksmuts komt uit Utrecht
9 januari 2024Nieuws

Winnaar Hanos Gouden Koksmuts komt uit Utrecht

Restaurant Maeve*, Tommy Janssen en Sem Klein Oonk uit Utrecht zijn de winnaars van de Hanos Gouden Koksmuts 2024! Tijdens de finale in de wedstrijd...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen
4 december 2023Nieuws

Chef-koks Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling om uitsterven te voorkomen

De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...

Eigenaren Restaurant Fort de Gagel blikken terug naar opening
27 november 2023Nieuws

Eigenaren Restaurant Fort de Gagel blikken terug naar opening

"Toen wij in 2021 voor het eerst over het eiland liepen, troffen we gebouwen aan waar de afgelopen 140 jaar weinig liefde in was gestopt. Wel lag er e...

Het nieuwe RIJKS® is open: “We zijn een verbeterde versie van onszelf geworden”
24 november 2023Nieuws

Het nieuwe RIJKS® is open: “We zijn een verbeterde versie van onszelf geworden”

Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, 24 november opnieuw haar deuren op de vertrouwde locatie aan het Mu...

Hanos en Horeca Vakbeurs slaan handen ineen
16 november 2023Nieuws

Hanos en Horeca Vakbeurs slaan handen ineen

Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met Hanos. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca...

VCHO-directeur Liping Lin: "Hierdoor is veel minder keukenpersoneel nodig, maar worden wel hetzelfde aantal couverts gedraaid"
9 november 2023Nieuws

VCHO-directeur Liping Lin: "Hierdoor is veel minder keukenpersoneel nodig, maar worden wel hetzelfde aantal couverts gedraaid"

Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...

Hoe gaat de keuken van de toekomst eruitzien?
31 oktober 2023Nieuws

Hoe gaat de keuken van de toekomst eruitzien?

In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...

Column Charlotte Mauritz: Gastvrij Rotterdam; wedstrijden zijn weer hot en de vegan hype is over
17 oktober 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: Gastvrij Rotterdam; wedstrijden zijn weer hot en de vegan hype is over

De 2023 editie van Gastvrij Rotterdam is er weer één voor in de boeken; het 10-jarig bestaan van de beurs, iedere dag een prachtig gevul...

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim
17 oktober 2023Nieuws

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale in Noorse Trondheim

Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...

VCHO-directeur Liping Lin: “Overheid geeft doodsteek aan Chinees-Aziatische horeca”
17 oktober 2023Nieuws

VCHO-directeur Liping Lin: “Overheid geeft doodsteek aan Chinees-Aziatische horeca”

Was het wokakkoord in 2013 nog één van de grootste successen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), in 2022 hee...

Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava
5 oktober 2023Nieuws

Gastronomisch Gilde opent wedstrijdinschrijvingen voor Horecava

Vanaf 5 oktober is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijden die het Gastronomisch Gilde organiseert op de Horecava in januari 2024. De w...

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie
3 oktober 2023Nieuws

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie

SVO vakopleiding food, een mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, kondigt met genoegen de verwerving aan van de Horeca Academie. In lijn met de...

The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders
30 september 2023Nieuws

The Charles opent onder leiding van sterrenchef Alain Alders

Op 29 september opent restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Mees...

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change
26 september 2023Nieuws

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change

In september en oktober brengen de leden van Relais & Châteaux lokale kazen, wijnen en andere gefermenteerde producten onder de aandacht bij...

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records
21 september 2023Nieuws

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records

Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap
21 september 2023Nieuws

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap

Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...

Deze kok won Het Glazen Kalf
19 september 2023Nieuws

Deze kok won Het Glazen Kalf

Op dinsdag 19 september 2023, tijdens Gastvrij Rotterdam vond de prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf plaats. Een kookwedstrijd die jaarlijks door V...

Finalisten Hanos Gouden Koksmuts 2023 bekend
19 september 2023Nieuws

Finalisten Hanos Gouden Koksmuts 2023 bekend

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden elf deelnemende teams om een plek in de finale van...

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"
19 september 2023Nieuws

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"

De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau
19 september 2023Nieuws

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau

Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or
18 september 2023Nieuws

Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or

Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...