Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...
Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke...
Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...
Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de open...
Deze week valt bij iedere restaurateur de hagelnieuwe De RestaurantKrant op de mat. In deze zomerse uitgave een uitgebreid interview met Jurrie van de...
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...
Zes maanden na de brand in Restaurant Amarone staan chef de cuisine Jan van Dobben (rechts op de foto) en maître Jasper Verhagen weer te trappel...
Gisteren was het zover: de uitreiking van de Michelin Gids 2020. De redactie van De RestaurantKrant hield via deze pagina een liveblog bij vanuit...
De perfecte wijnkaart samenstellen. Voor veel horecaondernemers is dat nog altijd een hoofdpijndossier. Koen van der Plas, door Gault&Millau uitge...
Jacob Jan Boerma stopt ermee. Restaurant De Leest sluit aan het einde van dit jaar definitief de deuren. Daarmee raakt Nederland een van de beste rest...
Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team va...
Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arja...
De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarl...
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehoud...
Richard van Oostenbrugge van restaurant BordÂEau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het...
Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land...