Je hebt gezocht op: Koen van der Plas

15 jaar De RestaurantKrant (2021): De kansen van een kaasplank
Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Februari: Michelin maakt zes nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij
Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...
Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant
Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke...
Koen van der Plas: "Als restaurant tel je niet meer mee als je geen Nederlandse wijn op de kaart hebt staan"
Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...
SAAM opent dit najaar; waar culinair Zuid-Afrika en Amsterdam samenkomen
Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de open...

Dit lees je in de nieuwe De RestaurantKrant
Deze week valt bij iedere restaurateur de hagelnieuwe De RestaurantKrant op de mat. In deze zomerse uitgave een uitgebreid interview met Jurrie van de...

Experts over de kansen van de kaasplank
De combinatie port en kaasplank staat sinds mensenheugenis overeind in de gastronomie. Maar wie verder kijkt dan de gebaande paden ontdekt een wereld...

Restaurant Amarone heeft de strijd gewonnen
Zes maanden na de brand in Restaurant Amarone staan chef de cuisine Jan van Dobben (rechts op de foto) en maître Jasper Verhagen weer te trappel...

Uitreiking Michelin Gids 2020 van minuut tot minuut
Gisteren was het zover: de uitreiking van de Michelin Gids 2020. De redactie van De RestaurantKrant hield via deze pagina een liveblog bij vanuit...

Topsommelier Koen van der Plas over de ideale wijnkaart
De perfecte wijnkaart samenstellen. Voor veel horecaondernemers is dat nog altijd een hoofdpijndossier. Koen van der Plas, door Gault&Millau uitge...

Column: Jacob Jan Boerma heeft de Champions League drie keer gewonnen
Jacob Jan Boerma stopt ermee. Restaurant De Leest sluit aan het einde van dit jaar definitief de deuren. Daarmee raakt Nederland een van de beste rest...

Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede
Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team va...

Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019
Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arja...

Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde
De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarl...

Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehoud...

Alle awards GaultMillau 2014 bekend
Richard van Oostenbrugge van restaurant BordÂEau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het...

Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez
Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land...