Alle awards GaultMillau 2014 bekend

29 oktober 2013 |
Alle awards GaultMillau 2014 bekend<

Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van
restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI.

Overige awards die zijn uitgereikt zijn:
* Terras van het Jaar: restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort
* Hotel van het Jaar: Andaz, Amsterdam
* Wijn-spijsspecialiteit van Jaar: Robin Overdreef, restaurant De Zwetheul, Schipluiden
* Talentvol Gastvrouw van het Jaar: Evelyne de Potter-Scholtes, restaurant La Trinité, Sluis
* Wijnkaart van het Jaar: restaurant Rijsel, Amsterdam
* Talentvol Sommelier van het Jaar: Koen van der Plas, restaurant Inter Scaldes, Kruiningen
* Sommelier van het Jaar: Noël van Wittenbergh, Ciel Bleu, Amsterdam
* Duurzaam Restaurant van het Jaar: Herberg de Kop van ’t Land, Dordrecht
* Prijs/Plezier van het Jaar: restaurant Daalder, Amsterdam


Stijgers en nieuwkomers
Opvallend aan de GaultMillau Awards 2014 is dat restaurant Oud Sluis, net als in de Lekker 2014, geheel uit de lijst verdwenen is. Inter Scaldes uit Kruiningen, De Leest uit Vaassen en De Librije uit Zwolle staan bovenaan in de gids met 19,5 punten. Belangrijke stijgers zijn Ciel Bleu uit Amsterdam, Chapeau! uit Bloemendaal en Parkheuvel uit Rotterdam, die alledrie van 17,5 naar 18 punten gingen. Nieuwe binnenkomers in de gids zijn Lucas Rive in Hoorn en ’t Hemelrijk in Hulst, beiden met zestien punten.

Op de foto: Amsterdam RAI

Door Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: