Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez

27 november 2012 |
Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez<

Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens de internationale finale.
De eindstrijd van deze internationale sherry-spijscompetitie vindt plaats in Jerez de la Frontera in Spanje.

Finalestrijd
In de Nederlandse finale in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace te Amsterdam kwamen chef Paul de Groote en sommelier Koen van der Plas namens Inter Scaldes uit tegen teams van restaurant Latour in Noordwijk aan Zee en De Lindenhof in Giethoorn. Bij twee van de drie combinaties wisten de Zeeuwen de voltallige jury voor zich te winnen: die met een strakke, droge sherry en die met een zoete of semizoete sherry. De Lindenhof scoorde het hoogst met een gerecht met een oxidatief gerijpte sherry.

Jury
Gastlid in de jury tijdens de Nederlandse finale was Beltrán Domecq, sinds afgelopen zomer voorzitter van het Consejo Regulador, het overkoepelend orgaan voor de sherryproductieregio. Daarnaast bestond de jury uit Roy Pelgrim (Cordial), Imko Binnerts (Vis & Ko), Ronald Opten (La Rive), Mike Dooms (De Kromme Watergang) en juryvoorzitter tevens hoofdredacteur van GaultMillau Nederland Jan van Lissum.

Spanje-Nederland
Nederlandse chefs en sommeliers hebben iets met Vinos de Jerez. Niet voor niets wonnen Cindy Borger en Jarno Eggen (destijds namens De Lindenhof, nu De Groene Lantaarn) in 2009 de internationale Copa Jerez. Tijdens eerdere edities bereikten teams van Seinpost en ’t Brouwerskolkje een eervolle tweede plaats en in 2011 viel chef Roger Rassin en maître-sommelier Ronald Opten namens restaurant La Rive hetzelfde succes ten deel.

Het winnende menu van Inter Scaldes:
Gemarineerde groenten, ratte, Bari olijf, oranjebloesem
(Antique Fino, Bodegas Rey Fernando de Castilla)

Duif, Gillardeau oester, Bekegemse eendenlever, meiknol, gebrande mosterd
(Don Gonzalo Oloroso VOS, Valdespino)

Ananas, kombu, zeesla, Valrhona Caraïbe 66% grand cru chocolade
(ME Moscatel Emilín, Emilio Lustau)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: