Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez

27 november 2012 |
Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez<

Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens de internationale finale.
De eindstrijd van deze internationale sherry-spijscompetitie vindt plaats in Jerez de la Frontera in Spanje.

Finalestrijd
In de Nederlandse finale in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace te Amsterdam kwamen chef Paul de Groote en sommelier Koen van der Plas namens Inter Scaldes uit tegen teams van restaurant Latour in Noordwijk aan Zee en De Lindenhof in Giethoorn. Bij twee van de drie combinaties wisten de Zeeuwen de voltallige jury voor zich te winnen: die met een strakke, droge sherry en die met een zoete of semizoete sherry. De Lindenhof scoorde het hoogst met een gerecht met een oxidatief gerijpte sherry.

Jury
Gastlid in de jury tijdens de Nederlandse finale was Beltrán Domecq, sinds afgelopen zomer voorzitter van het Consejo Regulador, het overkoepelend orgaan voor de sherryproductieregio. Daarnaast bestond de jury uit Roy Pelgrim (Cordial), Imko Binnerts (Vis & Ko), Ronald Opten (La Rive), Mike Dooms (De Kromme Watergang) en juryvoorzitter tevens hoofdredacteur van GaultMillau Nederland Jan van Lissum.

Spanje-Nederland
Nederlandse chefs en sommeliers hebben iets met Vinos de Jerez. Niet voor niets wonnen Cindy Borger en Jarno Eggen (destijds namens De Lindenhof, nu De Groene Lantaarn) in 2009 de internationale Copa Jerez. Tijdens eerdere edities bereikten teams van Seinpost en ’t Brouwerskolkje een eervolle tweede plaats en in 2011 viel chef Roger Rassin en maître-sommelier Ronald Opten namens restaurant La Rive hetzelfde succes ten deel.

Het winnende menu van Inter Scaldes:
Gemarineerde groenten, ratte, Bari olijf, oranjebloesem
(Antique Fino, Bodegas Rey Fernando de Castilla)

Duif, Gillardeau oester, Bekegemse eendenlever, meiknol, gebrande mosterd
(Don Gonzalo Oloroso VOS, Valdespino)

Ananas, kombu, zeesla, Valrhona Caraïbe 66% grand cru chocolade
(ME Moscatel Emilín, Emilio Lustau)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: