Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers van veel toprestaurants mee.

Toprestaurants
Bij Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren.

Voor de derde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende teams zich te kwalificeren: restaurant de Librije (Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen), restaurant Elea (Takis Panagakis,Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg), restaurant De Loohoeve (Marleen Brouwer, Benjamin Vandenberg en Jeffrey Brandjes), restaurant ’t Amsterdammertje (Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Jelmer Geers), restaurant De Meesterproef (Robert van de Kolk, Peter van Workum en Marit Kort) en restaurant Le Sommet (Martin Philipse, Karst Oosterveld en Pascal van den Vlekkert).

Aantrekkelijk prijzenpakket

De teams strijden onder meer om een driedaagse reis naar Champagne Henriot in Reims, diners bij restaurants Da Vinci en De Bokkedoorns, een Big Green Egg, bokalen, vaktijdschriften, messen en olijfolie.

Hun prestaties worden beoordeeld door een vakjury, waarin koks Sjaak Jobse (Plat de Zélande), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Syrco Bakker (Pure C) en sommeliers Paul Labruijere (Katseveer) en Mike Dooms (De Kromme Watergang).
De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), culinair schrijver en communicatieadviseur Astrid Schreuders (AstridsTaste) en Zeeuwse foodblogger Stefanie van der Maas (Little Spoon). Zij bepalen de winnaar van de persprijs.

Nieuw: Wine Making Challenge voor sommeliers

Nieuw dit jaar is dat parallel aan de kookwedstrijd op het schip nog een tweede wedstrijd plaatsvindt. Tijdens de Wine Making Challenge strijden topsommeliers om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2017. De sommeliers hebben de opdracht om uit mono-cépage wijnen van het Spaanse Wijnhuis Pago Casa del Blanco/QuiXote DOP Pago de meest optimale blend te maken. De bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. De deelnemers zijn Koen van der Plas (Inter Scaldes), Richelle van Gemert (Cordial), Lendl Mijnhijmer (Waterproef), Niels van Overmeire (De Bokkedoorns) en Almar Wessels (De Heeren van Harinxma).

 

De jury bestaat uit Spaanse wijnmakers Antonio Merino en Juan Haro, sommelier Elise Moeskops (restaurant Lastage) en vinoloog Barbara Verbeek. De winnaar ziet zijn naam op het etiket van de winnende blend die in een ‘limited edition’ van 1000 flessen gemaakt wordt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale magnum en 5 kisten wijn met de eigen gecreëerde blend.

Markt op de Schelde

Ook dit jaar reizen weer 200 bezoekers mee om de wedstrijden te volgen, waaronder horecaprominenten en sterrenchefs. De kaarten hiervoor waren binnen twee weken uitverkocht. De bezoekers genieten van hapjes die worden verzorgd door Alliance-restaurants en de demochefs van Brasserie D'Anvers en Pure Passie On Tour. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden.

De organisatie is wederom in handen van chef Hans Everse van Zilt-E en Rutger en Jessica van der Weel van restaurant Katseveer, met als hoofdsponsor VHC Kreko Groep.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: