Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers van veel toprestaurants mee.

Toprestaurants
Bij Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren.

Voor de derde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende teams zich te kwalificeren: restaurant de Librije (Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen), restaurant Elea (Takis Panagakis,Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg), restaurant De Loohoeve (Marleen Brouwer, Benjamin Vandenberg en Jeffrey Brandjes), restaurant ’t Amsterdammertje (Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Jelmer Geers), restaurant De Meesterproef (Robert van de Kolk, Peter van Workum en Marit Kort) en restaurant Le Sommet (Martin Philipse, Karst Oosterveld en Pascal van den Vlekkert).

Aantrekkelijk prijzenpakket

De teams strijden onder meer om een driedaagse reis naar Champagne Henriot in Reims, diners bij restaurants Da Vinci en De Bokkedoorns, een Big Green Egg, bokalen, vaktijdschriften, messen en olijfolie.

Hun prestaties worden beoordeeld door een vakjury, waarin koks Sjaak Jobse (Plat de Zélande), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Syrco Bakker (Pure C) en sommeliers Paul Labruijere (Katseveer) en Mike Dooms (De Kromme Watergang).
De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), culinair schrijver en communicatieadviseur Astrid Schreuders (AstridsTaste) en Zeeuwse foodblogger Stefanie van der Maas (Little Spoon). Zij bepalen de winnaar van de persprijs.

Nieuw: Wine Making Challenge voor sommeliers

Nieuw dit jaar is dat parallel aan de kookwedstrijd op het schip nog een tweede wedstrijd plaatsvindt. Tijdens de Wine Making Challenge strijden topsommeliers om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2017. De sommeliers hebben de opdracht om uit mono-cépage wijnen van het Spaanse Wijnhuis Pago Casa del Blanco/QuiXote DOP Pago de meest optimale blend te maken. De bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. De deelnemers zijn Koen van der Plas (Inter Scaldes), Richelle van Gemert (Cordial), Lendl Mijnhijmer (Waterproef), Niels van Overmeire (De Bokkedoorns) en Almar Wessels (De Heeren van Harinxma).

 

De jury bestaat uit Spaanse wijnmakers Antonio Merino en Juan Haro, sommelier Elise Moeskops (restaurant Lastage) en vinoloog Barbara Verbeek. De winnaar ziet zijn naam op het etiket van de winnende blend die in een ‘limited edition’ van 1000 flessen gemaakt wordt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale magnum en 5 kisten wijn met de eigen gecreëerde blend.

Markt op de Schelde

Ook dit jaar reizen weer 200 bezoekers mee om de wedstrijden te volgen, waaronder horecaprominenten en sterrenchefs. De kaarten hiervoor waren binnen twee weken uitverkocht. De bezoekers genieten van hapjes die worden verzorgd door Alliance-restaurants en de demochefs van Brasserie D'Anvers en Pure Passie On Tour. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden.

De organisatie is wederom in handen van chef Hans Everse van Zilt-E en Rutger en Jessica van der Weel van restaurant Katseveer, met als hoofdsponsor VHC Kreko Groep.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van de foodtruck

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week geen interview, maar een verhaal over de opkomst van foodtrucks. Want hij is nu a...

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

Amsterdam Culinair
Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: