Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers van veel toprestaurants mee.

Toprestaurants
Bij Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren.

Voor de derde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende teams zich te kwalificeren: restaurant de Librije (Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen), restaurant Elea (Takis Panagakis,Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg), restaurant De Loohoeve (Marleen Brouwer, Benjamin Vandenberg en Jeffrey Brandjes), restaurant ’t Amsterdammertje (Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Jelmer Geers), restaurant De Meesterproef (Robert van de Kolk, Peter van Workum en Marit Kort) en restaurant Le Sommet (Martin Philipse, Karst Oosterveld en Pascal van den Vlekkert).

Aantrekkelijk prijzenpakket

De teams strijden onder meer om een driedaagse reis naar Champagne Henriot in Reims, diners bij restaurants Da Vinci en De Bokkedoorns, een Big Green Egg, bokalen, vaktijdschriften, messen en olijfolie.

Hun prestaties worden beoordeeld door een vakjury, waarin koks Sjaak Jobse (Plat de Zélande), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Syrco Bakker (Pure C) en sommeliers Paul Labruijere (Katseveer) en Mike Dooms (De Kromme Watergang).
De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), culinair schrijver en communicatieadviseur Astrid Schreuders (AstridsTaste) en Zeeuwse foodblogger Stefanie van der Maas (Little Spoon). Zij bepalen de winnaar van de persprijs.

Nieuw: Wine Making Challenge voor sommeliers

Nieuw dit jaar is dat parallel aan de kookwedstrijd op het schip nog een tweede wedstrijd plaatsvindt. Tijdens de Wine Making Challenge strijden topsommeliers om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2017. De sommeliers hebben de opdracht om uit mono-cépage wijnen van het Spaanse Wijnhuis Pago Casa del Blanco/QuiXote DOP Pago de meest optimale blend te maken. De bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. De deelnemers zijn Koen van der Plas (Inter Scaldes), Richelle van Gemert (Cordial), Lendl Mijnhijmer (Waterproef), Niels van Overmeire (De Bokkedoorns) en Almar Wessels (De Heeren van Harinxma).

 

De jury bestaat uit Spaanse wijnmakers Antonio Merino en Juan Haro, sommelier Elise Moeskops (restaurant Lastage) en vinoloog Barbara Verbeek. De winnaar ziet zijn naam op het etiket van de winnende blend die in een ‘limited edition’ van 1000 flessen gemaakt wordt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale magnum en 5 kisten wijn met de eigen gecreëerde blend.

Markt op de Schelde

Ook dit jaar reizen weer 200 bezoekers mee om de wedstrijden te volgen, waaronder horecaprominenten en sterrenchefs. De kaarten hiervoor waren binnen twee weken uitverkocht. De bezoekers genieten van hapjes die worden verzorgd door Alliance-restaurants en de demochefs van Brasserie D'Anvers en Pure Passie On Tour. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden.

De organisatie is wederom in handen van chef Hans Everse van Zilt-E en Rutger en Jessica van der Weel van restaurant Katseveer, met als hoofdsponsor VHC Kreko Groep.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: