Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers van veel toprestaurants mee.

Toprestaurants
Bij Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren.

Voor de derde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende teams zich te kwalificeren: restaurant de Librije (Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen), restaurant Elea (Takis Panagakis,Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg), restaurant De Loohoeve (Marleen Brouwer, Benjamin Vandenberg en Jeffrey Brandjes), restaurant ’t Amsterdammertje (Marco van der Wijngaard, Floris Wieten en Jelmer Geers), restaurant De Meesterproef (Robert van de Kolk, Peter van Workum en Marit Kort) en restaurant Le Sommet (Martin Philipse, Karst Oosterveld en Pascal van den Vlekkert).

Aantrekkelijk prijzenpakket

De teams strijden onder meer om een driedaagse reis naar Champagne Henriot in Reims, diners bij restaurants Da Vinci en De Bokkedoorns, een Big Green Egg, bokalen, vaktijdschriften, messen en olijfolie.

Hun prestaties worden beoordeeld door een vakjury, waarin koks Sjaak Jobse (Plat de Zélande), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) en Syrco Bakker (Pure C) en sommeliers Paul Labruijere (Katseveer) en Mike Dooms (De Kromme Watergang).
De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), culinair schrijver en communicatieadviseur Astrid Schreuders (AstridsTaste) en Zeeuwse foodblogger Stefanie van der Maas (Little Spoon). Zij bepalen de winnaar van de persprijs.

Nieuw: Wine Making Challenge voor sommeliers

Nieuw dit jaar is dat parallel aan de kookwedstrijd op het schip nog een tweede wedstrijd plaatsvindt. Tijdens de Wine Making Challenge strijden topsommeliers om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2017. De sommeliers hebben de opdracht om uit mono-cépage wijnen van het Spaanse Wijnhuis Pago Casa del Blanco/QuiXote DOP Pago de meest optimale blend te maken. De bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. De deelnemers zijn Koen van der Plas (Inter Scaldes), Richelle van Gemert (Cordial), Lendl Mijnhijmer (Waterproef), Niels van Overmeire (De Bokkedoorns) en Almar Wessels (De Heeren van Harinxma).

 

De jury bestaat uit Spaanse wijnmakers Antonio Merino en Juan Haro, sommelier Elise Moeskops (restaurant Lastage) en vinoloog Barbara Verbeek. De winnaar ziet zijn naam op het etiket van de winnende blend die in een ‘limited edition’ van 1000 flessen gemaakt wordt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale magnum en 5 kisten wijn met de eigen gecreëerde blend.

Markt op de Schelde

Ook dit jaar reizen weer 200 bezoekers mee om de wedstrijden te volgen, waaronder horecaprominenten en sterrenchefs. De kaarten hiervoor waren binnen twee weken uitverkocht. De bezoekers genieten van hapjes die worden verzorgd door Alliance-restaurants en de demochefs van Brasserie D'Anvers en Pure Passie On Tour. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden.

De organisatie is wederom in handen van chef Hans Everse van Zilt-E en Rutger en Jessica van der Weel van restaurant Katseveer, met als hoofdsponsor VHC Kreko Groep.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: