U heeft gezocht op : De Sjalot

6 september 2019 Achtergronden Gastronomie
Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen ...

22 mei 2019
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

4 april 2019 Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v ...

19 september 2018 Achtergronden Gastronomie
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19 ...

21 augustus 2018
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen ...

24 april 2017
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs ...

1 januari 2016
Tarte tatin met sjalotten

Even wat anders op het menu dan de standaard broodjes, soepen en quiches. Zeker als het weer wat minder wordt en gasten behoefte hebben aan iets warms in hun maag. De tarte tatin is makkelijk te maken, lekker zoet door de gekaramelliseerde uitjes en goed te combineren met zowel kaas als vlees. In ...

1 januari 2016
New York pesto burger

Ingrediënten 500 gram varkensgehakt 25 gram rucola 3 sjalotjes (fijngesnipperd) 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt) 1 theelepel worcestershiresaus zout en peper 50 gram boter 2 vleestomaten (in plakken) 1 eetlepel pesto (groene) 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes) 1 dl ...

1 januari 2016
Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Ingrediënten (twee personen) 200 g pasta (penne) 150 g oesterzwammen 2 stengels bleekselderij 2 sjalotjes 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel fijngehakte rode peper zout, versgemalen peper 1 pakje verse roomkaas met kruiden (à 150 g) 2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas ...

1 januari 2016
Kleurrijke couscoussalade

Ingrediënten (2-3 personen) 125 gram snelkook couscous 2 lente-uitjes of sjalotjes 10 takjes verse koriander 1/2 ananas (of uit een blikje) 1/2-1 eetlepel red curry pasta (uit een potje) olijfolie 1/2 rode paprika 75 gram cashewnoten Bereiding Wel de couscous volgens de aanwijzi ...

1 januari 2016
Paprikasoep met kaaskletskoppen

Ingrediënten 4 sjalotten, fijngesneden 5 oranje paprika's, in blokjes 2 el olijfolie 250 g tomaten, in stukken 2 takjes tijm 1 blaadje laurier 6 dl groente- of kippenbouillon zout, peper 2 el crème fraîche, losgeklopt 2 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie ...

1 januari 2016
Gebakken kabeljauw met sinaasappeltomatensaus

Ingrediënten 600 gram kabeljauwfilet 4 eetlepels bloem 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano) 3 vleestomaten 25 gram boter 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie 3 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 1½ dl sinaasappelsap 1 sinaasap ...

1 januari 2016
Stoofpot gemaakt van aubergines

Van vegetarisch tot en met vlees, vis en natuurlijk kip – een stoofpot is niet alleen een tijdloos, smakelijk én gemakkelijk gerecht, het is ook iets wat ieder seizoen kan worden gegeten. Voor de liefhebbers van groenten is de aubergine daarom een veelzijdige lekkernij. Ingredië ...

1 januari 2016
Stamppot met rucola en olijven

Ingrediënten (4 personen) 2 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes, fijngesnipperd 150 gram parmaham, in reepjes 1,5 kilo aardappelen, geschild en in vieren 4 eetlepels groene pesto 1 klein kropje Romeinse sla, grof gesneden 150 gram rucola, grof gesneden 100 gram zwarte olijven zonder pit, ...

1 januari 2016
Gevulde kipfilet met paddenstoelen

De zomer is voorbij en de herfst heeft haar intrede gedaan. Tijd om een recept uit te proberen dat past in het seizoen. Deze kipfilets zijn verrassend smaakvol en zeer geschikt voor een pikante lunch, gecombineerd met een heerlijk broodje. Ook als avondmaaltijd zijn de kipfilets uitstekend te server ...

1 januari 2016
Risotto met garnalen en zeekraal

Zeekraal is in de maand juni op zijn best verkrijgbaar. De combinatie van rijst, garnalen en de ‘zeegroente’ brengt u zo in Mediterrane sferen. De risotto is met behulp van de magnetron snel te maken. Maar als het warm en loom is, kiest u natuurlijk voor de traditionele bereidingsmethode ...

1 januari 2016
Sjalotten tarte tatin

Ingrediënten 300 g sjalotten 40 g boter 3 eetlepels poedersuiker 3 eetlepels rode port 1 pijpje kaneel 2 takjes rozemarijn zout peper 2/3 blikje croissantdeeg Bereiding Warm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasis intact. Smelt de boter in een hap ...

1 januari 2016
Bietensoep

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel er ...

1 januari 2016
Springrolls van sla

Ingrediënten (8 rolls) 1 sjalot of kleine ui 100 gram shiitake 100 gram oesterzwammen 1 eetlepel olie + eventueel sesamolie 1/2 rode peper 2 eetlepels gehakte koriander 8 ijsbergslabladeren (of rijstpapier; verkrijgbaar bij Toko’s) sojasaus (zout) Bereiding Snij de sjalot ...

1 januari 2016
Cassavesoep met Madame Jeanette

Ingrediënten 5 dl runderbouillon 1 sjalot 2 takjes bladselderij 1 stengel sereh (citroengras) 200 g cassave 1 Madame Jeanette peper Bereiding Snipper de sjalot. Knip de bladselderij fijn. Schenk de bouillon in een pan, voeg de sjalot, bladselderij en sereh toe en breng dit samen ...

1 januari 2016
Postelein

Ingrediënten (4 stuks) 500 g postelein 100 g zachte geitenkaas of roomkaas met mierikswortel of kruiden 80 g rode linzen 2 sjalotten 4 eieren 1 dl groentebouillon 4 sneden geroosterd grof boerenbrood 15 g boter of margarine Nootmuskaat Zout en peper Bereiding Kook de linzen in ...

1 januari 2016
Thaise groene salade

Ingrediënten 5 sjalotten 1/2 komkommer 100 gram peultjes stukje rode peper van 1 cm 2 eetlepels limoensap 1,5 eetlepel sojasaus 2 eetlepels gembersiroop 1/2 Chinese kool 4 takjes verse munt 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes Bereiding Snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Sc ...

3 september 2015
Restaurant MOS Amsterdam is geopend

Het nieuwe restaurant van Egon van Hoof en Henry Pattiwael van Westerloo, MOS Amsterdam heeft zijn deuren geopend. Binnen een aantal maanden is de grote lege ruimte omgetoverd tot een restaurant in Parijse en Arabische sferen. Het restaurant ligt op het stadseiland IJdock, 10 minuten lopen vanaf Am ...

30 september 2010
Interview: Villa Copera, Tolkamer

Lees online het vervolg van het interview met Toine Smulders en Kiek van der Klaauw uit De RestaurantKrant van september 2010. Cuisine Toine Smulders in Villa Copera: “In de roner? In de roomboter zul je bedoelen!” Gebouw Cuisine Toine Smulders in Villa Copera zit in een prachtig pand gelege ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: