Restaurant MOS Amsterdam is geopend

3 september 2015 |
Restaurant MOS Amsterdam is geopend

Het nieuwe restaurant van Egon van Hoof en Henry Pattiwael van Westerloo, MOS Amsterdam heeft zijn deuren geopend. Binnen een aantal maanden is de grote lege ruimte omgetoverd tot een restaurant in Parijse en Arabische sferen. Het restaurant ligt op het stadseiland IJdock, 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, wat door toeristen al wordt bestempeld als klein Manhattan.

Interieur
Thijs Murré (o.a. bekend als interieurdesigner van Lion Noir) is medeverantwoordelijk voor de styling. Het interieur is naar eigen zeggen warm en verdeeld in intieme ruimtes, de tafels zijn gemaakt van oude spoorwegonderdelen en naast de moswand en het gebruik van koper variëren de kleuren van de roestrode staalconstructie tot donker turquoise en zwartbruin. Ook biedt MOS Amsterdam een uniek terras met uitzicht over het IJ.

Menukaart
MOS Amsterdam is van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner en zaterdags voor diner geopend. De keuken is Fransinternationaal georiënteerd en er wordt gewerkt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoensproducten. Chef-kok en mede-eigenaar Egon van Hoof lanceert vandaag de nieuwe uitgebreide menukaart. Naast het maandelijks wisselende vier-, vijf- of zesgangenmenu staan er op de kaart diverse gerechtjes zoals in gerookte boter gebakken runderstaartstuk met geglaceerde sjalot en zwarte knoflook en jus met lavas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: