Bietensoep

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Bietensoep

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram rauwe rode bieten

1 sjalot

1/2 kleine appel

2 worteltjes of een stuk winterwortel

4 dl groentebouillon of runderbouillon

2 eetlepels zure room

sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Rasp de wortel grof.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
Breng de bouillon met de groenten en de appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bereidingstijd

Ongeveer 45 minuten.

Tips

- Deze soep is bij warm (lente)weer ook prima koud te nuttigen.
- Toch nog te koud? Kook 1/2 dl rode port of rode wijn mee.

Foto en receptuur: www.groentenfruitbureau.nl

Overig nieuws