Stoofpot gemaakt van aubergines

1 januari 2016 | Jorien Slager
Stoofpot gemaakt  van aubergines

Van vegetarisch tot en met vlees, vis en natuurlijk kip –  een stoofpot is niet alleen een tijdloos, smakelijk én gemakkelijk gerecht, het is ook iets wat ieder seizoen kan worden gegeten. Voor de liefhebbers van groenten is de aubergine daarom een veelzijdige lekkernij.

Ingrediënten (2 personen)

1 aubergine
zout
2 sjalotjes of 1 ui
2 tomaten
1-2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
1 theelepel suiker
1 theelepel basilicum
1 eetlepel wijnazijn
(versgemalen) zwarte peper

Bereidingswijze

Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snij hem in plakken. Pel de sjalotjes of de ui en snij ze in vieren. Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel ze 15-25 seconden onder in kokend water, vervolgens direct in ijskoud water en ontvel ze. Snij de tomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan en schep de aubergineplakken, tomaten en sjalotten erdoor. Pers de teen knoflook erboven uit. Roer de suiker, basilicum en wijnazijn erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven en voeg zout naar smaak toe. Laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 15-20 minuten op een heel zacht vuur smoren. Voeg eventueel een scheutje water of witte wijn toe. Schep het gerecht af en toe om.

Variaties

Lekker met pasta en veel geraspte oude kaas of – met vlees – met een gebakken tartaartje en gebakken aardappeltjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: