Risotto met garnalen en zeekraal

1 januari 2016 | Jorien Slager
Risotto met garnalen en zeekraal

Zeekraal is in de maand juni op zijn best verkrijgbaar. De combinatie van rijst, garnalen en de ‘zeegroente’ brengt u zo in Mediterrane sferen. De risotto is met behulp van de magnetron snel te maken. Maar als het warm en loom is, kiest u natuurlijk voor de traditionele bereidingsmethode. 

Ingrediënten (2 personen, flinke porties – 4 personen, kleine lunchporties)

1 sjalot
1 teentje knoflook
15 gram boter of margarine
150 gram risottorijst
1 dl droge witte wijn
4 dl hete groentebouillon van 1 tablet
150 gram zeekraal
200 gram grote garnalen
zwarte peper

Bereidingswijze

Pel de sjalot en de knoflook en hak beide fijn. Smelt de boter of margarine in een ruime magnetronbestendige schaal, onafgedekt, 1 minuut, op 750 Watt. ‘Bak’ hierin de sjalot en de knoflook, onafgedekt, 2 minuten op hetzelfde vermogen. Voeg de rijst toe, meng alles goed door elkaar, verwarm de rijst met de sjalot en knoflook, onafgedekt, 3 minuten, op 750 Watt. Schep tussentijds tweemaal om. Voeg de wijn toe, verwarm het mengsel, onafgedekt, 1 minuut op 750 Watt. Voeg 1,5 dl hete bouillon toe en kook het mengsel, onafgedekt, 3-4 minuten op 750 Watt. Roer regelmatig in de rijst.

Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe en zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, circa 12-15 minuten op 450 Watt. De totale kooktijd is 15-20 minuten (vanaf de wijn). Spoel intussen de zeekraal schoon in een vergiet, verwijder lelijke uiteindjes en laat de groente goed uitlekken. Meng de laatste 5 minuten de zeekraal en de garnalen door de risotto en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met zwarte peper. 

Bereidingstijd

40 minuten

Tip

Lekker met wat huisgemaakte groene pesto.

Foto en receptuur: www.groentenfruitbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: