Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

1 januari 2016 | Jorien Slager
Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

Ingrediënten (twee personen)

200 g pasta (penne)
150 g oesterzwammen
2 stengels bleekselderij
2 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngehakte rode peper
zout, versgemalen peper
1 pakje verse roomkaas met kruiden (à 150 g)
2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze

- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Veeg intussen de oesterzwammen schoon en snij de stelen in stukjes. Scheur de helft van de oesterzwammen in reepjes.
- Was de stengels bleekselderij, snij de uiteinden van de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden. Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 centimeter en snij de stukken in reepjes. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele oesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Leg de oesterzwammen op een bord. Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig.
- Bak de bleekselderij circa 2 minuten zachtjes mee. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten. Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg de gebakken oesterzwammen erop. Garneer met een takje basilicum.

Bron: Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: