Paprikasoep met kaaskletskoppen

1 januari 2016 | Jorien Slager
Paprikasoep met kaaskletskoppen

Ingrediënten 

4 sjalotten, fijngesneden
5 oranje paprika's, in blokjes
2 el olijfolie
250 g tomaten, in stukken
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
6 dl groente- of kippenbouillon
zout, peper
2 el crème fraîche, losgeklopt
2 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie

Bereiding

Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur. Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg de eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten op 175°C tot ze krokant zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat verder afkoelen. Pureer de soep en zeef deze. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: