Wordt je website straks nog goed gevonden?

28 januari 2015 |
Wordt je website straks nog goed gevonden?<

In 2015 gaat Google de mobiele ranking aanpassen. De gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiele apparaten wordt toegevoegd aan de factoren
voor mobiele ranking. Bedrijven die de website niet geoptimaliseerd hebben voor mobiel, kunnen dan rekenen op een negatief resultaat: slechtere zichtbaarheid in de organische mobiele zoekresultaten.

Mobiel belangrijker
Het mobiel gebruik is door de jaren heen enorm gestegen: anno 2014 zijn mobile devices verantwoordelijk voor 36,9% van het websiteverkeer. Meer dan 12% van het websiteverkeer via mobiel is al verantwoordelijk voor aankopen, en dit zal in de toekomst alleen maar blijven groeien: 75% van de mensen beschikt immers al over een smartphone. Niet vreemd dat Google veel waarde hecht aan mobiele/responsive websites.

Mobile Friendly
Google toont nu al een 'mobile friendly' label en gaat nu dan ook daadwerkelijk de ranking aanpassen. Tijd voor een nieuwe website?

Is je website geschikt?
Om te bepalen of een website geschikt is voor mobiel, wordt op een aantal aspecten gelet. Ten eerste wordt er gekeken naar softwaregebruik. De pagina’s moeten algemeen toegankelijk zijn; dat betekent bijvoorbeeld dat er geen gebruik wordt gemaakt van flash (een enigszins verouderde technologie. Zelfs Youtube heeft al gekozen voor HTML5). Daarnaast is de vormgeving belangrijk. De tekst moet leesbaar zijn zonder in te zoomen. Ook moet de inhoud worden geschaald op basis van schermgrootte. Gebruikers moeten de pagina kunnen bekijken zonder horizontaal te schuiven of te zoomen. Als laatste zijn de links op de pagina belangrijk. De gebruiker moet de afzonderlijke links kunnen gebruiken zonder per ongeluk op een verkeerde link te klikken. De links moeten dus ver genoeg uit elkaar staan om een gebruiksvriendelijke pagina te garanderen.

Test je website
Via deze tool kun je testen in hoeverre je website 'mobielvriendelijk' is.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: