Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?

16 maart 2016
Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?

De toonaangevende foodwebsite "Opinionated About Dining":http://www.opinionatedaboutdining.com/2015/fresh_list.html (OAD) reikt voor het eerst een prijs uit voor het
beste nieuwe Europese restaurant. Onder de negen kanshebbers behoort ook het Iepers restaurant Souvenir, geopend in 2014 door de IJslander Vilhjalmur Sigurdarson.

*Over de prijs*
Enkel Europese restaurants die na 1 januari 2013 openden en dit jaar in de Europese Top 100+ van OAD hun debuut maakten, komen in aanmerking voor de nieuwe prijs. Het restaurant dat de hoogste plaats in die Top 100+ zal bekleden, die wordt aangekondigd op 23 mei, krijgt meteen ook de nieuwe titel.

*Kanshebbers*
De negen kanshebbers zijn Alchemist in Kopenhagen (Rasmus Munk), AM par Alexandere Mazzia in Marseille (Alexandre Mazzia), Disfrutar in Barcelona (Oriol Castro & Edouard Xatruch), Lido 84 in Gardone Riviera (Riccardo Camanini), Meige d’Ete in Parijs (Hideki Nishi), Pages in Parijs (Ryuji Teshima), Seta in Milaan (Antonio Guida), Tokuyoshi in Milaan (Yoji Tokuyoshi), en dus ook Souvenir in Ieper.

*Over Souvenir*
Vilhjalmur Sigurdarson verliet zijn heimat goed zeven jaar geleden om culinaire ervaring op te doen op het Europese vasteland. Zo belandde hij in de keuken van Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer, om in 2014 een eigen restaurant te openen in Ieper. Net zoals zijn leermeesters is Sigurdarson gedreven door streekgebonden groenten.

~Christel Tuin~

Overig nieuws