Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?

16 maart 2016 |
Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?<

De toonaangevende foodwebsite Opinionated About Dining (OAD) reikt voor het eerst een prijs uit voor het beste nieuwe Europese restaurant. Onder de negen kanshebbers behoort ook het Iepers restaurant Souvenir, geopend in 2014 door de IJslander Vilhjalmur Sigurdarson.

Over de prijs
Enkel Europese restaurants die na 1 januari 2013 openden en dit jaar in de Europese Top 100+ van OAD hun debuut maakten, komen in aanmerking voor de nieuwe prijs. Het restaurant dat de hoogste plaats in die Top 100+ zal bekleden, die wordt aangekondigd op 23 mei, krijgt meteen ook de nieuwe titel.

Kanshebbers
De negen kanshebbers zijn Alchemist in Kopenhagen (Rasmus Munk), AM par Alexandere Mazzia in Marseille (Alexandre Mazzia), Disfrutar in Barcelona (Oriol Castro & Edouard Xatruch), Lido 84 in Gardone Riviera (Riccardo Camanini), Meige d’Ete in Parijs (Hideki Nishi), Pages in Parijs (Ryuji Teshima), Seta in Milaan (Antonio Guida), Tokuyoshi in Milaan (Yoji Tokuyoshi), en dus ook Souvenir in Ieper.

Over Souvenir
Vilhjalmur Sigurdarson verliet zijn heimat goed zeven jaar geleden om culinaire ervaring op te doen op het Europese vasteland. Zo belandde hij in de keuken van Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer, om in 2014 een eigen restaurant te openen in Ieper. Net zoals zijn leermeesters is Sigurdarson gedreven door streekgebonden groenten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: