Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?

16 maart 2016 |
Wordt Belgisch restaurant beste Europese nieuwkomer?<

De toonaangevende foodwebsite Opinionated About Dining (OAD) reikt voor het eerst een prijs uit voor het beste nieuwe Europese restaurant. Onder de negen kanshebbers behoort ook het Iepers restaurant Souvenir, geopend in 2014 door de IJslander Vilhjalmur Sigurdarson.

Over de prijs
Enkel Europese restaurants die na 1 januari 2013 openden en dit jaar in de Europese Top 100+ van OAD hun debuut maakten, komen in aanmerking voor de nieuwe prijs. Het restaurant dat de hoogste plaats in die Top 100+ zal bekleden, die wordt aangekondigd op 23 mei, krijgt meteen ook de nieuwe titel.

Kanshebbers
De negen kanshebbers zijn Alchemist in Kopenhagen (Rasmus Munk), AM par Alexandere Mazzia in Marseille (Alexandre Mazzia), Disfrutar in Barcelona (Oriol Castro & Edouard Xatruch), Lido 84 in Gardone Riviera (Riccardo Camanini), Meige d’Ete in Parijs (Hideki Nishi), Pages in Parijs (Ryuji Teshima), Seta in Milaan (Antonio Guida), Tokuyoshi in Milaan (Yoji Tokuyoshi), en dus ook Souvenir in Ieper.

Over Souvenir
Vilhjalmur Sigurdarson verliet zijn heimat goed zeven jaar geleden om culinaire ervaring op te doen op het Europese vasteland. Zo belandde hij in de keuken van Kobe Desramaults en Gert De Mangeleer, om in 2014 een eigen restaurant te openen in Ieper. Net zoals zijn leermeesters is Sigurdarson gedreven door streekgebonden groenten.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: