Winnaars Vegan Awards 2018

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. 

Het was een drukte van jewelste in de Jaarbeurs. Op het hoofdpodium werden hier voor de zevende keer de Vegan Awards overhandigd. In de goed gevulde zaal waren honderden mensen aanwezig voor de prijsuitreiking. In september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 25.000 stemmen uitgebracht door 5.700 stemmers. Acht winnaars gingen naar huis met een award.

Nieuwe initiatieven

Debby van Velzen, communicatiemedewerker NVV: “Dit jaar zijn er enorm veel nieuwe initiatieven bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten vegan roomijs, nieuwe eetgelegenheden, kookboeken en pizza die je tegenwoordig bij twee grote ketens kan bestellen. Het was dan ook niet makkelijk om een selectie te maken. Maar ik denk dat we een mooie lijst met winnaars hebben.”

Een overzicht van de winnaars:

Beste vegan nieuwkomer: Flower Burger, Rotterdam
Beste vegan eetgelegenheid: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam
Beste vegan product: Peanut Butter & Cookies Non-Dairy ijs, Ben&Jerry's
Beste vegan cateraar: Daantje food & drinks, Dordrecht
Beste vegan (web)winkel: The Dutch Vegan Bakery - veganbakery.nl
Beste vegan blog of vlog: Wat eet je dan wel? - wateetjedanwel.nl
Beste vegan (kook)boek: Easy vegan, Living the Green Life
Beste vegan onderneming: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

Van Velzen: “Het was een zeer succesvolle editie van de Vegan Awards. Niet eerder hebben zijn er zoveel stemmen uitgebracht en konden we genieten van zo’n volle zaal. Ook volgend jaar zullen we weer de Vegan Awards uitreiken, dus wie niet gewonnen heeft maakt volgend jaar gewoon weer kans. Als mensen dit initiatief willen steunen, dan kunnen ze lid worden van de NVV.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: