Winnaars Vegan Awards 2018

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs
Winnaars Vegan Awards 2018

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. 

Het was een drukte van jewelste in de Jaarbeurs. Op het hoofdpodium werden hier voor de zevende keer de Vegan Awards overhandigd. In de goed gevulde zaal waren honderden mensen aanwezig voor de prijsuitreiking. In september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 25.000 stemmen uitgebracht door 5.700 stemmers. Acht winnaars gingen naar huis met een award.

Nieuwe initiatieven

Debby van Velzen, communicatiemedewerker NVV: “Dit jaar zijn er enorm veel nieuwe initiatieven bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten vegan roomijs, nieuwe eetgelegenheden, kookboeken en pizza die je tegenwoordig bij twee grote ketens kan bestellen. Het was dan ook niet makkelijk om een selectie te maken. Maar ik denk dat we een mooie lijst met winnaars hebben.”

Een overzicht van de winnaars:

Beste vegan nieuwkomer: Flower Burger, Rotterdam
Beste vegan eetgelegenheid: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam
Beste vegan product: Peanut Butter & Cookies Non-Dairy ijs, Ben&Jerry's
Beste vegan cateraar: Daantje food & drinks, Dordrecht
Beste vegan (web)winkel: The Dutch Vegan Bakery - veganbakery.nl
Beste vegan blog of vlog: Wat eet je dan wel? - wateetjedanwel.nl
Beste vegan (kook)boek: Easy vegan, Living the Green Life
Beste vegan onderneming: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

Van Velzen: “Het was een zeer succesvolle editie van de Vegan Awards. Niet eerder hebben zijn er zoveel stemmen uitgebracht en konden we genieten van zo’n volle zaal. Ook volgend jaar zullen we weer de Vegan Awards uitreiken, dus wie niet gewonnen heeft maakt volgend jaar gewoon weer kans. Als mensen dit initiatief willen steunen, dan kunnen ze lid worden van de NVV.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: