Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse

22 november 2013 |
Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse<

Sterrestaurant De Lindehof uit Nuenen heeft voor de tweede maal de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Met een gemiddelde van 9,24 kreeg het restaurant een betere beoordeling dan
Op de Hej, afgelopen mei nog publieksfavoriet, uit Sint Geertruid en Chang-I uit Amsterdam.

Waardering
Tijdens de eerste editie won De Lindehof ook de publieksprijs. In november 2012 behaalde het restaurant van chef-kok Soenil Bahadoer de vierde positie. Afgelopen mei stond hij op de tweede plek, net als bij de Heerlijk10Daagse Star-edition. Bahadoer: “Top dat mijn restaurant De Lindehof als beste van de Heerlijk10Daagse is beoordeeld. Namens het hele team hartelijk dank aan alle gasten voor deze geweldige waardering. Een publieksprijs als deze is waar wij het in de horeca allemaal voor doen.”

Totaalbeleving
Opvallend is dat in de landelijke top tien slechts vijf sterrenrestaurants staan. “Een beoordeling van Michelin is veel meer gericht op de kwaliteit van hetgeen dat op het bord ligt, de Heerlijk10Daagse publieksprijs kijkt breder en hierbij gaat het om de totaalbeleving”, aldus Arthur Bassant, directeur Heerlijk.

De landelijke top 10:
1. De Lindehof*, Nuenen
2. Op de Hej, Sint Geertruid
3. Chang-I , Amsterdam
4. Augusta, IJmuiden
5. Herberg de Engel, Dodewaard
6. ’t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht
7. Mansion Hotel Bos & Ven, Oisterwijk
8. ’t Nonnetje*, Harderwijk
9. De Groene Lantaarn*, Zuidwolde
10. Calla’s*, Den Haag

Op de foto: De Lindehof

Door Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: