Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

10 januari 2019 | Thijs Jacobs

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 

Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft bijgestaan. Met name zijn coach Michel Oude Booijink en De Bloemenbeek, waar hij veel voor het NK in de keuken heeft mogen oefenen. De slimme, jonge kok maakte telkens per gang, naast de borden voor de jury, ook een bord voor zelfzelf, zodat hij zijn kansen al redelijk goed kon inschatten. “Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen.”

NK Jonge Koks t/m 25 jaar 2019

Voor ambitieuze, jonge koks is dit Nationale Kampioenschap dé manier om hun productkennis, techniek en creativiteit te tonen! De acht deelnemers gingen vol toewijding aan de slag met de bereiding van een amuse en een driegangenmenu, op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers oesters en snoekbaars aan, aangeboden door Jan van As. Daarbij moesten ze kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door de VanDrie Group. Tot slot werd verwacht van de jonge koks dat ze de, door HANOS geleverde, tapiocakorrels en pistachepasta in hun dessert gebruiken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij uiteraard letten op smaak, maar ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten. De enthousiaste jury over de gerechten van Benneker: “Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”
 

Benneker (De Bloemenbeek*) naar huis met eer en prachtige prijzen

Winnaar Ralph Benneker gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Jonge Koks 2019’, het Zilveren Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,- van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof.
De tweede plek is voor Damian Moes van Kasteel de Vanenburg. Hij kreeg een Zilveren medaille, een Gastronomisch Gilde Beker en een messenblokset van Wüsthof. Derde werd Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*. Hij ontving een Bronzen medaille, een Gastronomisch Gilde beker en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: