Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

10 januari 2019 | Thijs Jacobs

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 

Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft bijgestaan. Met name zijn coach Michel Oude Booijink en De Bloemenbeek, waar hij veel voor het NK in de keuken heeft mogen oefenen. De slimme, jonge kok maakte telkens per gang, naast de borden voor de jury, ook een bord voor zelfzelf, zodat hij zijn kansen al redelijk goed kon inschatten. “Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen.”

NK Jonge Koks t/m 25 jaar 2019

Voor ambitieuze, jonge koks is dit Nationale Kampioenschap dé manier om hun productkennis, techniek en creativiteit te tonen! De acht deelnemers gingen vol toewijding aan de slag met de bereiding van een amuse en een driegangenmenu, op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers oesters en snoekbaars aan, aangeboden door Jan van As. Daarbij moesten ze kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door de VanDrie Group. Tot slot werd verwacht van de jonge koks dat ze de, door HANOS geleverde, tapiocakorrels en pistachepasta in hun dessert gebruiken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij uiteraard letten op smaak, maar ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten. De enthousiaste jury over de gerechten van Benneker: “Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”
 

Benneker (De Bloemenbeek*) naar huis met eer en prachtige prijzen

Winnaar Ralph Benneker gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Jonge Koks 2019’, het Zilveren Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,- van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof.
De tweede plek is voor Damian Moes van Kasteel de Vanenburg. Hij kreeg een Zilveren medaille, een Gastronomisch Gilde Beker en een messenblokset van Wüsthof. Derde werd Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*. Hij ontving een Bronzen medaille, een Gastronomisch Gilde beker en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: