Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

10 januari 2019 | Thijs Jacobs

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 

Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft bijgestaan. Met name zijn coach Michel Oude Booijink en De Bloemenbeek, waar hij veel voor het NK in de keuken heeft mogen oefenen. De slimme, jonge kok maakte telkens per gang, naast de borden voor de jury, ook een bord voor zelfzelf, zodat hij zijn kansen al redelijk goed kon inschatten. “Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen.”

NK Jonge Koks t/m 25 jaar 2019

Voor ambitieuze, jonge koks is dit Nationale Kampioenschap dé manier om hun productkennis, techniek en creativiteit te tonen! De acht deelnemers gingen vol toewijding aan de slag met de bereiding van een amuse en een driegangenmenu, op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers oesters en snoekbaars aan, aangeboden door Jan van As. Daarbij moesten ze kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door de VanDrie Group. Tot slot werd verwacht van de jonge koks dat ze de, door HANOS geleverde, tapiocakorrels en pistachepasta in hun dessert gebruiken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij uiteraard letten op smaak, maar ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten. De enthousiaste jury over de gerechten van Benneker: “Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”
 

Benneker (De Bloemenbeek*) naar huis met eer en prachtige prijzen

Winnaar Ralph Benneker gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Jonge Koks 2019’, het Zilveren Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,- van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof.
De tweede plek is voor Damian Moes van Kasteel de Vanenburg. Hij kreeg een Zilveren medaille, een Gastronomisch Gilde Beker en een messenblokset van Wüsthof. Derde werd Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*. Hij ontving een Bronzen medaille, een Gastronomisch Gilde beker en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: