Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

10 januari 2019 | Thijs Jacobs

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 

Benneker bedankte meteen iedereen die hem tijdens het wedstrijdproces heeft bijgestaan. Met name zijn coach Michel Oude Booijink en De Bloemenbeek, waar hij veel voor het NK in de keuken heeft mogen oefenen. De slimme, jonge kok maakte telkens per gang, naast de borden voor de jury, ook een bord voor zelfzelf, zodat hij zijn kansen al redelijk goed kon inschatten. “Ik wist dat het lekker ging, maar je weet natuurlijk niet wat de andere kandidaten doen.”

NK Jonge Koks t/m 25 jaar 2019

Voor ambitieuze, jonge koks is dit Nationale Kampioenschap dé manier om hun productkennis, techniek en creativiteit te tonen! De acht deelnemers gingen vol toewijding aan de slag met de bereiding van een amuse en een driegangenmenu, op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers oesters en snoekbaars aan, aangeboden door Jan van As. Daarbij moesten ze kalfslende, kalfszwezerik en kalfshart in hun gerechten verwerken, welke werden verzorgd door de VanDrie Group. Tot slot werd verwacht van de jonge koks dat ze de, door HANOS geleverde, tapiocakorrels en pistachepasta in hun dessert gebruiken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury, die daarbij uiteraard letten op smaak, maar ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten. De enthousiaste jury over de gerechten van Benneker: “Ralph zorgde voor spannende gerechten en dat zelfs zonder fouten te maken. Al was het eerst nog redelijk nek-aan-nek tussen de nummer 1 en 2, na het dessert was er geen twijfel meer mogelijk over deze winnaar.”
 

Benneker (De Bloemenbeek*) naar huis met eer en prachtige prijzen

Winnaar Ralph Benneker gaat niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Jonge Koks 2019’, het Zilveren Koksmes, een Gouden medaille en een oorkonde, maar ook met de Gastronomisch Gilde Beker, een Big Green Egg MiniMax, een cheque ter waarde van €500,- van het Gastronomisch Gilde, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier, kokskleding van Chaud Devant en een messenkoffer van Wüsthof.
De tweede plek is voor Damian Moes van Kasteel de Vanenburg. Hij kreeg een Zilveren medaille, een Gastronomisch Gilde Beker en een messenblokset van Wüsthof. Derde werd Jeroen van de Steeg van Het Roode Koper*. Hij ontving een Bronzen medaille, een Gastronomisch Gilde beker en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle andere deelnemers een medaille, een oorkonde, een koksbuis van Chaud Devant en een keukenmes van Wüsthof.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: