Wimmy Hu keert terug naar The Red Sun Blaricum

31 januari 2017 | Roy Spijker

Onderneemster Wimmy Hu keert na een sabbatical van drie jaar terug bij restaurant The Red Sun in Blaricum. Het restaurant wordt in april 2017 heropent als Japanse fine dining experience. Hu wil 12 jaar na dat met grootse kwaliteit en creativiteit Nederland opnieuw opschudden.

Het Aziatische restaurant The Red Sun was van 2005 tot 2013 toonaangevend in de opkomst van shared dining. De van origine Chinese Wimmy Hu bedacht het restaurant in 2005 uit een langdurige ambitie om een eigen zaak te openen. The Red Sun bleek niet enkel een drom die uitkomt voor Hu, het restaurant werd een aanvoerder in de opkomst van shared dining en een van de eerste Aziatische concepten die eigen creatieve sushivariaties op de kaart zetten. na acht jaar verkocht Wimmy Hu The Red Sun in 2013 om op reis te gaan. 

"Afgelopen jaren stonden in teken van mijn reizen door Azië en Amerika. Ik ging voor ontspanning, maar gaandeweg deed ik zoveel inspiratie op dat er op horecagebied nieuwe ideeën ontstonden. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Naar een nieuwbouw horecaconcept in Laren, en in dit geval ook terug naar The Red Sun in Blaricum. The Red Sun is en was voor mij niet zomaar een bedrijf. Het was mijn hele leven, partner, kind en familie. Ik ben dankbaar dat ik verder kan gaan waar ik ooit begon", aldus Wimmy Hu.

The Red Sun 2.0

The Red Sun wordt ruim 11 jaar na de eerste opening op alle facetten vernieuwd en verbeterd: in cuisine, decor én service. De wereldse allure, gastvrijheid en stijl die de onderneemster tijdens haar reizen bij restaurants in o.a. Tokyo, Shanghai, New York, London en Hong Kong ontdekte, brengt Hu naar Blaricum. De kwaliteit van ingrediënten steelt de show. Toch brengt The Red Sun 2.0, zoals de eigenares het zelf noemt, een ervaring op ieder front. Een ervaring ondertekend met Hu’s signatuur; een onstilbare drang naar perfectie.

Samen met Hu keert ook de creatieve innovatie terug waar The Red Sun zo bekend om stond. Vanaf april staat de sushi-eetbar letterlijk en figuurlijk centraal in het getransformeerde restaurant. De beste dagverse sushi’s krijgen er een moderne, Westerse twist zonder tradities te verloochenen. Naast de bekende The Red Sun classics, zal The Red Sun in haar nieuwe vorm ook de nieuwste type sushi introduceren. Hu wil zo net als in 2005 vooruitstrevend zijn, maar volgens de standaarden van 2017. "Ik ben gegroeid en heb me verder ontwikkeld, maar dat is de maatschappij en daarmee de gast ook. De vernieuwde The Red Sun wil opnieuw verbluffen en de huidige standaarden overtreffen. Net als bijna twaalf jaar geleden. Maar dan in een nieuwe tijd."

Met de terugkeer van Hu komt de focus geheel op The Red Sun Blaricum te liggen. De naam The Red Sun verdwijnt bij het restaurant in Amsterdam op 1 april 2017 definitief van de gevel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: