Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  

29 november 2018 | David Bakker
Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  <

 

Op dinsdag 27 november is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer. Onder belangstelling van een aantal SVH Meesters, familie, vrienden, (voormalig) collega’s en zijn vriendin en zijn zoon, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Willem-Jan het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Zij lichtte de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf. Iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”.  

Collega’s 

SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) blikte terug op de Meesterproef die Willem-Jan heeft afgelegd op 4 oktober 2018. De proef, die Maher samen met SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en Hanneke Westland afnam, was een proef "die de veelzijdigheid van Willem-Jan toonde. In elk onderdeel van de dag kwam het vakmanschap en de professionaliteit op het gebied van gastheerschap, maar zeker ook op het gebied van wijn, naar voren. Willem-Jan is een boegbeeld waar we als SVH Meesters enorm trots op zijn!"  

 

Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg (Restaurant De Zwaan* in Etten-Leur). Klomp had hem gevraagd voor de inauguratie omdat, in de jaren dat zij samenwerkten in De Zwaan, Peijnenburg hem veel geleerd heeft over gastvrijheid en hem mede geïnspireerd heeft voor het behalen van deze Meestertitel. "Gastheerschap zit in de details, in de gast centraal stellen en in een fantastische beleving creëren. Maar ook in het creëren van rust en vakmanschap binnen het team waarin je werkt. Zaken die Willem-Jan tot in de puntjes beheerst en wat hem terecht Meesterlijk maakt. Willem-Jan is de persoon die je je voorstelt als je aan een maître denkt. Het mogen omhangen van het SVH Meesterlint is dan ook een enorme eer," aldus Peijnenburg.  

Meesterlijk sommeliersmes 

Tot slot ondertekende Willem-Jan zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het officiële SVH Meestersommeliersmes. Hiermee zet SVH een traditie voort; elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker krijgt bij zijn inauguratie een bijzonder en gepersonaliseerd sommeliersmes dat hem elke dag dat hij zijn vak uitoefent, herinnert aan de opdracht die je als SVH Meester mee krijgt: het inspireren van de nieuwe generatie en het doorgeven van dit mooie vak.  

Klomp mag zich nu officieel SVH Meestergastheer noemen. Een titel die voor Klomp een kroon op zijn carrière is en waarvoor hij zowel zijn familie, collega’s als gasten erg dankbaar is. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: