Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  

29 november 2018 | David Bakker
Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  <

 

Op dinsdag 27 november is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer. Onder belangstelling van een aantal SVH Meesters, familie, vrienden, (voormalig) collega’s en zijn vriendin en zijn zoon, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Willem-Jan het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Zij lichtte de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf. Iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”.  

Collega’s 

SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) blikte terug op de Meesterproef die Willem-Jan heeft afgelegd op 4 oktober 2018. De proef, die Maher samen met SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en Hanneke Westland afnam, was een proef "die de veelzijdigheid van Willem-Jan toonde. In elk onderdeel van de dag kwam het vakmanschap en de professionaliteit op het gebied van gastheerschap, maar zeker ook op het gebied van wijn, naar voren. Willem-Jan is een boegbeeld waar we als SVH Meesters enorm trots op zijn!"  

 

Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg (Restaurant De Zwaan* in Etten-Leur). Klomp had hem gevraagd voor de inauguratie omdat, in de jaren dat zij samenwerkten in De Zwaan, Peijnenburg hem veel geleerd heeft over gastvrijheid en hem mede geïnspireerd heeft voor het behalen van deze Meestertitel. "Gastheerschap zit in de details, in de gast centraal stellen en in een fantastische beleving creëren. Maar ook in het creëren van rust en vakmanschap binnen het team waarin je werkt. Zaken die Willem-Jan tot in de puntjes beheerst en wat hem terecht Meesterlijk maakt. Willem-Jan is de persoon die je je voorstelt als je aan een maître denkt. Het mogen omhangen van het SVH Meesterlint is dan ook een enorme eer," aldus Peijnenburg.  

Meesterlijk sommeliersmes 

Tot slot ondertekende Willem-Jan zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het officiële SVH Meestersommeliersmes. Hiermee zet SVH een traditie voort; elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker krijgt bij zijn inauguratie een bijzonder en gepersonaliseerd sommeliersmes dat hem elke dag dat hij zijn vak uitoefent, herinnert aan de opdracht die je als SVH Meester mee krijgt: het inspireren van de nieuwe generatie en het doorgeven van dit mooie vak.  

Klomp mag zich nu officieel SVH Meestergastheer noemen. Een titel die voor Klomp een kroon op zijn carrière is en waarvoor hij zowel zijn familie, collega’s als gasten erg dankbaar is. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: