Wijntrainingen bij de Horeca Academie

15 februari 2018 | David Bakker

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd een veelvoorkomende geweest bij de Horeca Academie. De wijnexpertise voor deze trainingen komt van de WTOL Academy. Tevens ontwikkelt en organiseert WTOL Academy de trainingen op de locatie van de Horeca Academie. SVH neemt het examen af.

Zintuigen

Bij een wijntraining hoort ruiken, proeven, en ervaren. De WTOL Academy heeft voor de
basistraining een online module ontwikkeld en een actieve praktijkdag waarbij wijnen proeven voorop staat. De (SVH Wijn 2) basistraining is één intensieve lesdag met aansluitend het officiële SVH examen. Je proeft tijdens deze trainingsdag circa 15 wijnen. Bij de gevorderden (SVH Wijn 3) is de training uitgebreid tot 8 avonden en circa 70 wijnen in totaal. Beide partijen zijn enthousiast over deze samenwerking. De leermethode van de WTOL Academy (Wijntraining Online) is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Deze combinatie past goed bij de leermethode van de Horeca Academie. De wijntrainingen zijn ontwikkeld voor horeca starters en professionals. De basistraining is dé manier om zelfverzekerder een wijn te adviseren aan tafel en een wijnarrangement te promoten. Bij de gevorderden cursus verbreed je je kennis door je te verdiepen in de verschillende wijnen uit de belangrijkste wijngebieden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: