Wijntrainingen bij de Horeca Academie

15 februari 2018 | David Bakker

Vanaf maart 2018 kan je op de Horeca Academie een wijntraining volgen. De Horeca Academie slaat hiervoor de handen in één met de WTOL Academy (Wijntraining Online). Het aanbod bestaat uit een basistraining en een training voor gevorderden. De vraag naar een goede wijntraining is altijd een veelvoorkomende geweest bij de Horeca Academie. De wijnexpertise voor deze trainingen komt van de WTOL Academy. Tevens ontwikkelt en organiseert WTOL Academy de trainingen op de locatie van de Horeca Academie. SVH neemt het examen af.

Zintuigen

Bij een wijntraining hoort ruiken, proeven, en ervaren. De WTOL Academy heeft voor de
basistraining een online module ontwikkeld en een actieve praktijkdag waarbij wijnen proeven voorop staat. De (SVH Wijn 2) basistraining is één intensieve lesdag met aansluitend het officiële SVH examen. Je proeft tijdens deze trainingsdag circa 15 wijnen. Bij de gevorderden (SVH Wijn 3) is de training uitgebreid tot 8 avonden en circa 70 wijnen in totaal. Beide partijen zijn enthousiast over deze samenwerking. De leermethode van de WTOL Academy (Wijntraining Online) is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Deze combinatie past goed bij de leermethode van de Horeca Academie. De wijntrainingen zijn ontwikkeld voor horeca starters en professionals. De basistraining is dé manier om zelfverzekerder een wijn te adviseren aan tafel en een wijnarrangement te promoten. Bij de gevorderden cursus verbreed je je kennis door je te verdiepen in de verschillende wijnen uit de belangrijkste wijngebieden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: