Wijnhuis verzorgt complete wijnkaart restaurant

30 november 2015 |
Wijnhuis verzorgt complete wijnkaart restaurant

Brasserie-de Zalm in Gouda presenteerde afgelopen vrijdag de eerste wijnkaart in Nederland die
geheel uit wijnen van één wijnhuis bestaat. Gasten kunnen genieten van de Domaine Laroche beleving, waarbij de wijnen uit Frankrijk, Chili & Zuid-Afrika volgens het restaurant gecombineerd worden met de pure gerechten van De Zalm. Ook heeft ondernemer Mark Maree de zaak zeer subtiel gestileerd met materialen en meubels van Laroche, in samenwerking met wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen.

Foto (v.l.n.r.) Naretha Ricome, Guillaume Peu, Eric Welles (directeur Oud Rechlin & Boelen), Mark Maree, Victor Schuwer, Anisa van Dulken (rayonmanager Oud Reuchlin & Boelen) en Marcel Just de la Paisières (senior brand maanger Oud Rechlin & Boelen)

Enkel Laroche wijnen op wijnkaart
De Zalm is tailormade ingericht met de Laroche uitstraling, het personeel heeft meerdere trainingen gevolgd en de wijnkaart bevat uitsluitend Laroche wijnen uit Frankrijk (Chablis en Pays d'Oc IGP), Chili (Valle de Casablanca, Valle de Colchagua en Valle del Maipo) en Zuid-Afrika (Stellenbosch en Western Cape), iets wat uniek is in Nederland. De Zalm biedt de topwijnen uit de duurdere prijssegmenten, bijvoorbeeld de Domaine Laroche Grand Cru les Clos, per glas aan.



Eerste 'flagship' restaurant
Mark Maree, samen met Victor Schuwer eigenaar van Brasserie-Bar De Zalm: "Het idee is ontstaan tijdens één van onze bezoeken aan Laroche in Frankrijk. Laroche biedt ons een brede range wijnen uit diverse continenten die passen bij de kwaliteit van onze brasserie. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat wij het eerste Laroche ‘flagship' restaurant in Nederland zijn!"

Introductie nieuwe Zuid-Afrika lijn
De Europese exportmanager Guillaume Peu en Naretha Ricome, general manager van het Laroche Estate in Zuid-Afrika waren voor de opening speciaal naar Nederland afgereisd. Tevens maakten zij van deze gelegenheid gebruik om groot nieuws over Laroche Zuid-Afrika aan te kondigen. "Wij introduceren namelijk een nieuwe Zuid-Afrika lijn ter vervanging van de bestaande L'Avenir range. Met de nieuwe range willen wij dat de consumenten zich nog beter kunnen identificeren met de wijnen van Laroche uit Zuid-Afrika", aldus Naretha Ricome.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: