Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

18 januari 2018 | Thijs Jacobs

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe.

Iedere student krijgt een box met verschillende ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moeten maken. Na het onthullen van de ingrediënten mogen de koks 15 minuten met de leermeester van hun bedrijf overleggen. Daarna hebben ze twee uur de tijd om het gerecht te bereiden. Een deskundige jury bestaande uit alumni Gertjan Bausch, chef-kok Restaurant Le Bon’ Apart Gorinchem, Faruk Ertana , sous-chef Van der Valk Utrecht en Frank Opperhuizen, chef-kok De Olifant Breukelen, beoordelen de gerechten. De winnaar krijgt een professionele messenset en mag in november als schoolkampioen van het College meedoen aan de Skills Heroes vakwedstrijd Koken. Bezoekers van de Open Dag kunnen met de koks meekijken in de keuken.

Deelnemende studenten en hun leerbedrijf


De dertien studenten, die hun leerbedrijf en hun leermeester gaan vertegenwoordigen bij deze kookwedstrijd zijn: Raquel Claver (Okura Amsterdam), Cherif Zaghli (Restaurant Luc Utrecht), Jessica Fonville, Ineke Balk, Berkay Akdeniz en Jordi Elgeti (allen Van der Valk Utrecht), Bas Stark (Restaurant ‘t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht), Rijan Berendsen en Bart Stooker (Hermitage Zeist), Jaimy Kunst (Restaurant Op Buuren Maarsen), Joris van den Broek (The Street Food Club Utrecht), Bas de Graauw (Bistronoom Woerden) en Nigel Nijzink (Hagenouw eten en drinken Utrecht)  

Horeca vakwedstrijden


Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van het Facility, Horeca & Travel College doen al jaren mee aan vakwedstrijden, zoals Skills Heroes, Durf te koken/HorecaFair en Miele Future Talents Zij hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

Facility, Horeca & Travel College

Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het koksvak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme.  Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: