Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

18 januari 2018 | Thijs Jacobs
Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe.

Iedere student krijgt een box met verschillende ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moeten maken. Na het onthullen van de ingrediënten mogen de koks 15 minuten met de leermeester van hun bedrijf overleggen. Daarna hebben ze twee uur de tijd om het gerecht te bereiden. Een deskundige jury bestaande uit alumni Gertjan Bausch, chef-kok Restaurant Le Bon’ Apart Gorinchem, Faruk Ertana , sous-chef Van der Valk Utrecht en Frank Opperhuizen, chef-kok De Olifant Breukelen, beoordelen de gerechten. De winnaar krijgt een professionele messenset en mag in november als schoolkampioen van het College meedoen aan de Skills Heroes vakwedstrijd Koken. Bezoekers van de Open Dag kunnen met de koks meekijken in de keuken.

Deelnemende studenten en hun leerbedrijf


De dertien studenten, die hun leerbedrijf en hun leermeester gaan vertegenwoordigen bij deze kookwedstrijd zijn: Raquel Claver (Okura Amsterdam), Cherif Zaghli (Restaurant Luc Utrecht), Jessica Fonville, Ineke Balk, Berkay Akdeniz en Jordi Elgeti (allen Van der Valk Utrecht), Bas Stark (Restaurant ‘t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht), Rijan Berendsen en Bart Stooker (Hermitage Zeist), Jaimy Kunst (Restaurant Op Buuren Maarsen), Joris van den Broek (The Street Food Club Utrecht), Bas de Graauw (Bistronoom Woerden) en Nigel Nijzink (Hagenouw eten en drinken Utrecht)  

Horeca vakwedstrijden


Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van het Facility, Horeca & Travel College doen al jaren mee aan vakwedstrijden, zoals Skills Heroes, Durf te koken/HorecaFair en Miele Future Talents Zij hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

Facility, Horeca & Travel College

Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het koksvak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme.  Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: