Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

18 januari 2018 | Thijs Jacobs

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe.

Iedere student krijgt een box met verschillende ingrediënten waarmee ze een hoofdgerecht voor de lunch moeten maken. Na het onthullen van de ingrediënten mogen de koks 15 minuten met de leermeester van hun bedrijf overleggen. Daarna hebben ze twee uur de tijd om het gerecht te bereiden. Een deskundige jury bestaande uit alumni Gertjan Bausch, chef-kok Restaurant Le Bon’ Apart Gorinchem, Faruk Ertana , sous-chef Van der Valk Utrecht en Frank Opperhuizen, chef-kok De Olifant Breukelen, beoordelen de gerechten. De winnaar krijgt een professionele messenset en mag in november als schoolkampioen van het College meedoen aan de Skills Heroes vakwedstrijd Koken. Bezoekers van de Open Dag kunnen met de koks meekijken in de keuken.

Deelnemende studenten en hun leerbedrijf


De dertien studenten, die hun leerbedrijf en hun leermeester gaan vertegenwoordigen bij deze kookwedstrijd zijn: Raquel Claver (Okura Amsterdam), Cherif Zaghli (Restaurant Luc Utrecht), Jessica Fonville, Ineke Balk, Berkay Akdeniz en Jordi Elgeti (allen Van der Valk Utrecht), Bas Stark (Restaurant ‘t Amsterdammertje Loenen aan de Vecht), Rijan Berendsen en Bart Stooker (Hermitage Zeist), Jaimy Kunst (Restaurant Op Buuren Maarsen), Joris van den Broek (The Street Food Club Utrecht), Bas de Graauw (Bistronoom Woerden) en Nigel Nijzink (Hagenouw eten en drinken Utrecht)  

Horeca vakwedstrijden


Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland, naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap. Studenten van het Facility, Horeca & Travel College doen al jaren mee aan vakwedstrijden, zoals Skills Heroes, Durf te koken/HorecaFair en Miele Future Talents Zij hebben zowel nationaal als internationaal diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.

Facility, Horeca & Travel College

Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het koksvak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme.  Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: