Weer meeste werkongevallen in horeca

5 augustus 2013 |
Weer meeste werkongevallen in horeca

Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft lichamelijk letsel of geestelijke schade
door een ongeval tijdens het werk. 11 procent van alle werknemers in de horeca maakte vorig jaar een ongeval mee. In verreweg de meeste gevallen leidde dit niet tot een ziekteverzuim. De meeste werknemers die een ongeluk hadden, stonden binnen een dag weer op de werkvloer.

Beetje verbetering
Een jaar eerder, in 2011, was de horeca ook al koploper in het aantal arbeidsgerelateerde ongelukken. Er treedt wel lichte verbetering op. In 2011 werden er 25.600 ongevallen in de horeca geregistreerd, goed voor 13 procent van alle werknemers. Vorig jaar waren dat er 21.700.


Veiligheid.nl heeft de campagne 'Sjaak in de horeca' in het leven geroepen om het aantal ongevallen terug te dringen. De campagne vraagt werkgevers in de horeca meer aandacht en zorg aan de veiligheid van het personeel te besteden. Het doel is om werkgevers en hun personeel bewust te maken van klein gevaar in het werkgedeelte.

Meer informatie
Op de website van "SJAAK";http://www.werkveilig.nu/csi/horeca.nsf/content/horeca-home staan tips, gratis tools en informatie. Op een andere website, Checkjewerkplek.nl kan men achterhalen hoe het is gesteld met de veiligheid van een onderneming.
De campagne is in samenwerking met KHN, het bedrijfschap Horeca & Catering, de verschillende vakbonden en VeiligheidNL ontwikkeld.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: