‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

2 mei 2017 | Thijs Jacobs

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek.

Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschillende gerechten met deze geliefde groente, ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Zij serveren een tweegangen aspergelunch voor € 16,50 per persoon en een viergangen aspergediner voor € 25 per persoon.

Themaweken
Leerhotel Het Klooster organiseert regelmatig themaweken. Studenten bereiden en serveren dan een speciaal menu voor een aantrekkelijke prijs. Ook het restaurant wordt in stijl aangekleed.

Reserveren
Reserveren voor de aspergelunch of het diner kan via www.leerhotelhetklooster.nl of door te bellen naar 033 – 467 8750. Leerhotel Het Klooster is gevestigd aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort.


Het menu:

Lunch

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips

 Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Diner

Amuse
Aspergecrème brûlée met een schuim van mierikswortel en zoetzure aspergelinten 

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips 

Tussengerecht
Oosterse aspergesoep met gemarineerde gamba van de barbecue en korenaar asperges

Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Dessert
Witte chocolade blondie met rood fruit, asperge sorbetijs en een aspergemerengue

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: