‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

2 mei 2017 | Thijs Jacobs

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek.

Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschillende gerechten met deze geliefde groente, ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Zij serveren een tweegangen aspergelunch voor € 16,50 per persoon en een viergangen aspergediner voor € 25 per persoon.

Themaweken
Leerhotel Het Klooster organiseert regelmatig themaweken. Studenten bereiden en serveren dan een speciaal menu voor een aantrekkelijke prijs. Ook het restaurant wordt in stijl aangekleed.

Reserveren
Reserveren voor de aspergelunch of het diner kan via www.leerhotelhetklooster.nl of door te bellen naar 033 – 467 8750. Leerhotel Het Klooster is gevestigd aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort.


Het menu:

Lunch

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips

 Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Diner

Amuse
Aspergecrème brûlée met een schuim van mierikswortel en zoetzure aspergelinten 

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips 

Tussengerecht
Oosterse aspergesoep met gemarineerde gamba van de barbecue en korenaar asperges

Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Dessert
Witte chocolade blondie met rood fruit, asperge sorbetijs en een aspergemerengue

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: