Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken

Auteur: Redactie
Gastronomie 7 juni 2021
Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken

Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick-off organiseren deze restaurants samen een heerlijke tour: Proef Dutch Cuisine. Lopend of fietsend van het ene naar het andere restaurant, waarbij eerlijke, echte, pure smaken van Nederlandse bodem op zondag 11 juli geproefd kunnen worden. 

Dutch Cuisine in Ede

De Dutch Cuisine restaurants in Ede zijn Eetkamer Lamens, EDES Proeflokaal, Het SmaakPark, Restaurant Stam, Restobar Catcher en Rode Peper & Basilicum. De Chefs van deze restaurants gaan aan de slag met de nieuwe Nederlandse kookstijl: lekker, gezond en verantwoord koken en eten. Helemaal van deze tijd. Met seizoengroenten in de hoofdrol, vlees en vis in de bijrol. De chef-koks koken vooral met Nederlandse producten, liefst van de boeren uit Ede en omgeving.

Walking dinner

Op zondag 11 juli organiseren de restaurants een unieke route. De chefs bereiden een heerlijk Dutch Cuisine gerecht en daarbij wordt een bijpassend drankje geserveerd (met of zonder alcohol). De route start om 14.45 uur en rond 19.15 uur eindigt de tour bij het restaurant waar het ticket gekocht is. Er zijn dus 6 verschillende routes voor een optimale spreiding en beleving. Ticket met de route zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende restaurants en bedraagt € 75,00 p.p. voor een bijzonder en uniek 6-gangen-diner met bijpassende dranken.

Koken met een missie

Dutch Cuisine is een landelijke organisatie, die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. De Dutch Cuisine restaurants leveren met deze aanpak een belangrijke bijdrage aan o.a. vermindering CO2 uitstoot, dierenwelzijn, biodiversiteit, terugdringen voedselverspilling én aan een goede prijs voor de producten van de toeleverende boeren. Kortom aan een betere planeet. Voor meer informatie: www.dutch-cuisine.nl.

Op de foto, v.l.n.r.: chefs van Rode Peper & Basilicum, Restobar Catcher, Eetkamer Lamens, Restaurant Stam, Het SmaakPark, EDES Proeflokaal. Fotografie: Arjan van Bruggen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws