Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

2 maart 2015
Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

Het wereldberoemde puttertje is neergestreken in Waldorf Astoria Amsterdam en vestigt zich als Goldfinch Brasserie in de fraaie ruimte beneden,
grenzend aan de binnentuin. Door het grote succes van Librije’s Zusje Amsterdam, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren kreeg, was een tweede volwaardig restaurant gewenst.

*Nieuwe gerechten*
Executive Chef Sidney Schutte en zijn keukenteam ontwikkelden nieuwe gerechten voor Goldfinch Brasserie waaronder duck pie en krokant gepoft speenvarken. Op de menukaart worden die gecombineerd met klassiekers en favorieten uit de internationale keuken, zoals gerookte zalm op rosti en een Wagyu burger, mét de signatuur van Goldfinch Brasserie.

*Wijnkaart*
De wijnkaart bevat bijzondere wijnen, per glas en fles. Met een uitgebreide menukeuze en in een mooie entourage beantwoordt de brasserie aan de uiteenlopende behoeften van gasten. Zij kunnen in Goldfinch terecht voor zowel een lichte lunch, zakelijke ontmoeting, diner, of een hapje voor de opera- of theatervoorstelling.

*Roberto Payer*
Directeur Roberto Payer is trots op de toevoeging: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Goldfinch een eigen statement gaat maken als toegankelijke brasserie met topkwaliteit-gerechten van een topteam, in een prettige, informele sfeer.”

*De naam*
Goldfinch, oftewel het puttertje, is beroemd geworden door het schilderij van de 17e eeuwse Hollandse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw was het vinkje een welbekende metgezel in de Keurtuinen van de stadspaleizen, waarover ook Waldorf Astoria Amsterdam beschikt. In de 17e en 18e eeuw werden de grachtenpanden waarin het hotel is gevestigd door tal van bekende kooplieden en regentenfamilies bewoond, waaronder de families Hooft, Backer, Kemp, Huygens, Sautijn, De Wildt en Geelvinck. In Waldorf Astoria Amsterdam zijn suites en meetingruimtes vernoemd naar de illustere vroegere bewoners en voor de brasserie geldt dat nu ook.

Overig nieuws