Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

2 maart 2015 |
Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

Het wereldberoemde puttertje is neergestreken in Waldorf Astoria Amsterdam en vestigt zich als Goldfinch Brasserie in de fraaie ruimte beneden,
grenzend aan de binnentuin. Door het grote succes van Librije’s Zusje Amsterdam, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren kreeg, was een tweede volwaardig restaurant gewenst.

Nieuwe gerechten
Executive Chef Sidney Schutte en zijn keukenteam ontwikkelden nieuwe gerechten voor Goldfinch Brasserie waaronder duck pie en krokant gepoft speenvarken. Op de menukaart worden die gecombineerd met klassiekers en favorieten uit de internationale keuken, zoals gerookte zalm op rosti en een Wagyu burger, mét de signatuur van Goldfinch Brasserie.

Wijnkaart
De wijnkaart bevat bijzondere wijnen, per glas en fles. Met een uitgebreide menukeuze en in een mooie entourage beantwoordt de brasserie aan de uiteenlopende behoeften van gasten. Zij kunnen in Goldfinch terecht voor zowel een lichte lunch, zakelijke ontmoeting, diner, of een hapje voor de opera- of theatervoorstelling.

Roberto Payer
Directeur Roberto Payer is trots op de toevoeging: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Goldfinch een eigen statement gaat maken als toegankelijke brasserie met topkwaliteit-gerechten van een topteam, in een prettige, informele sfeer.”

De naam
Goldfinch, oftewel het puttertje, is beroemd geworden door het schilderij van de 17e eeuwse Hollandse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw was het vinkje een welbekende metgezel in de Keurtuinen van de stadspaleizen, waarover ook Waldorf Astoria Amsterdam beschikt. In de 17e en 18e eeuw werden de grachtenpanden waarin het hotel is gevestigd door tal van bekende kooplieden en regentenfamilies bewoond, waaronder de families Hooft, Backer, Kemp, Huygens, Sautijn, De Wildt en Geelvinck. In Waldorf Astoria Amsterdam zijn suites en meetingruimtes vernoemd naar de illustere vroegere bewoners en voor de brasserie geldt dat nu ook.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: