Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew

Auteur: Redactie
Financieel 29 september 2023
Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew

Per 29 september dit jaar is Royal Unibrew de officiële eigenaar van Vrumona. De closing van de deal heeft plaatsgevonden en de aandelen van Vrumona zijn overgegaan van Heineken naar Royal Unibrew. Met Royal Unibrew als nieuwe eigenaar kan Vrumona haar groeidoelstellingen nog beter realiseren en wordt hiermee onderdeel van een internationaal multi-drankenbedrijf dat actief is in de Scandinavische regio, de Baltische landen, Italië, Frankrijk en Canada.

“Ik ben blij de toegewijde en getalenteerde mensen van Vrumona te mogen verwelkomen in de Royal Unibrew-familie. We staan te popelen om deel uit te maken van deze sterke organisatie en aan de slag te gaan met het spannende traject om het bedrijf te positioneren als een multi-drankenplatform in Centraal-Europa”, aldus Lars Jensen, CEO van Royal Unibrew.

De sleutel tot succes is het behouden en ontwikkelen van de mensen, evenals investeringen in de fabriek en duurzaamheid. Onderdeel van dit nieuwe hoofdstuk is de start van Ilco Kwast, per 1 oktober de nieuwe general manager van Vrumona. De huidige general manager, Evelien Sanders-de Boer, neemt afscheid na 10 jaar bij Heineken, waarvan de laatste vier jaar als general manager van Vrumona.

Kwast heeft 14 jaar bij Heineken gewerkt in verschillende commerciële functies. Daarna werkte hij tussen 2015 en 2018 voor Royal Unibrew als Marketing Director in Denemarken. Tot eind september werkt hij bij Cargill als sales leader food & beverages europe.

Kwast: “Ik zie enorme potentie in Vrumona als onderdeel van Royal Unibrew. Vrumona is een grote speler in de markt met bekende lokale en internationale merken, met een sterke positie in zowel retail als 'out of home'. Vrumona loopt daarbij al jaren voorop in het creëren van gezondere en functionele dranken. Met deze stap wordt ook de langdurige relatie met PepsiCo verder verstevigd. Net als Vrumona is ook Royal Unibrew in veel landen waar ze opereert de licentiepartner van PepsiCo. Ik kijk ernaar uit om samen met de klanten, partners, stakeholders en natuurlijk alle collega's Vrumona vorm te geven in dit nieuwe hoofdstuk.”

Overig nieuws