Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Auteur: Redactie
Personeel Gastronomie 16 april 2021
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het nieuwe Harry’s in Maastricht, waar producten uit eigen groente- en fruittuin de basis vormen voor de menukaart. Hij vervangt per 1 mei Julian Lemmens die na 7 jaar bij Harry’s te hebben gewerkt een nieuwe uitdaging aangaat als chef van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

Vital

Vital: "Het vernieuwde Harry’s spreekt mij enorm aan en ik zie het als een mooie volgende stap in mijn carrière. Een volledig vernieuwd restaurant met een jong, internationaal team en een uitdagend en aantrekkelijk concept. Door de tuin en de seizoenen centraal te stellen varieert het aanbod van ingrediënten en producten waaraan de gerechten op de menukaart steeds worden aangepast. Dit is voor mij als kok een ontzettend mooie uitdaging. Ik word gedwongen om creatief te zijn en om gerechten neer te zetten met de beste producten vers uit de grond. Heel erg gaaf!"

De nieuwe chef vervolgt: "Ik kijk ernaar uit om de gasten van Harry’s te mogen verwelkomen. Samen met Frank en de rest van het team gaan we nu hard aan de slag zodat we straks iedereen kunnen verrassen met super smaakvolle en mooie gerechten."

Frank van Thiel

"Ik ben trots op de komst van Vital en ervan overtuigd dat hij een geweldige aanvulling is op het team; een creatieve vakman met een aanstekelijke energie. Samen gaan we Harry’s verder ontwikkelen en een fantastisch product neerzetten."

Harry’s is een internationale brasserie in Wyck, Maastricht die zeven dagen per week geopend is voor ontbijt, lunch, diner en op zondag voor brunch. Wij serveren verse, seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten, gemaakt met ingrediënten uit eigen groente- en fruittuin. Het restaurant beschikt over een elegante Private Dining Room die uitermate geschikt is voor kleinere gezelschappen. Harry’s staat voor ongedwongen eten en drinken in een informele en dynamische setting.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws