Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

16 april 2021 | Redactie

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het nieuwe Harry’s in Maastricht, waar producten uit eigen groente- en fruittuin de basis vormen voor de menukaart. Hij vervangt per 1 mei Julian Lemmens die na 7 jaar bij Harry’s te hebben gewerkt een nieuwe uitdaging aangaat als chef van Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer.

Vital

Vital: "Het vernieuwde Harry’s spreekt mij enorm aan en ik zie het als een mooie volgende stap in mijn carrière. Een volledig vernieuwd restaurant met een jong, internationaal team en een uitdagend en aantrekkelijk concept. Door de tuin en de seizoenen centraal te stellen varieert het aanbod van ingrediënten en producten waaraan de gerechten op de menukaart steeds worden aangepast. Dit is voor mij als kok een ontzettend mooie uitdaging. Ik word gedwongen om creatief te zijn en om gerechten neer te zetten met de beste producten vers uit de grond. Heel erg gaaf!"

De nieuwe chef vervolgt: "Ik kijk ernaar uit om de gasten van Harry’s te mogen verwelkomen. Samen met Frank en de rest van het team gaan we nu hard aan de slag zodat we straks iedereen kunnen verrassen met super smaakvolle en mooie gerechten."

Frank van Thiel

"Ik ben trots op de komst van Vital en ervan overtuigd dat hij een geweldige aanvulling is op het team; een creatieve vakman met een aanstekelijke energie. Samen gaan we Harry’s verder ontwikkelen en een fantastisch product neerzetten."

Harry’s is een internationale brasserie in Wyck, Maastricht die zeven dagen per week geopend is voor ontbijt, lunch, diner en op zondag voor brunch. Wij serveren verse, seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten, gemaakt met ingrediënten uit eigen groente- en fruittuin. Het restaurant beschikt over een elegante Private Dining Room die uitermate geschikt is voor kleinere gezelschappen. Harry’s staat voor ongedwongen eten en drinken in een informele en dynamische setting.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: