Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol

30 oktober 2009 |
Vernieuwd opleidingstraject gestart bij Horeca Schiphol<

De eerste officiële BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) Horeca fastfood diploma’s zijn 29 oktober overhandigd aan 24 medewerkers van HMSHost. De incompany opleidingstrajecten die de medewerkers hebben gevolgd, zijn tot stand gekomen door een samenwerking met het MBO College voor Dienstverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente, HMSHost en trainingsbureaus Endurance en Itasc. Hierdoor is het ook een landelijk erkend diploma en daarmee uniek voor de horeca.

Alle kandidaten hebben dit bijzondere traject gevolgd waarbij ze volledig intern bij het horecabedrijf de mogelijkheid kregen om te werken én te leren. De medewerkers zijn begeleid door een praktijkbegeleider, een externe coach en een docent van het ROC van Twente. Op deze manier leren zij hoe ze de opgedane theorie direct kunnen toepassen en hun competenties verder konden ontwikkelen. “Onze medewerkers vergroten op deze manier hun interne carrièremogelijkheden en hebben daarnaast ook betere kansen op de arbeidsmarkt,” vertelt Jan Willem Hilborn, General Manager van HMSHost. “Daarnaast binden wij hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf. Daarom zijn wij ook zeer verheugd om dit succesvolle traject ook volgend jaar voort te zetten”.

Het ROC van Twente hecht aan een zéér nauwe samenwerking met het bedrijfsleven als het gaat om het opleiden van (jonge) professionals. “Dit traject is een voorbeeld van de vele trajecten die het ROC thans samen met het bedrijfsleven vorm geeft. Hier is dus echt sprake van marktgericht en studentgevraagd opleiden.”, licht Hans Smeets, directeur van het ROC van Twente, toe.

Lunchroom; De RestaurantKrant; De CaféKrant, Natalja Elings

Meer weten over de horeca op Schiphol? Lees de City Trip!
:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/vernieuwd-opleidingstraject-gestart-bij-horeca-schiphol/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: