Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Auteur: Redactie
Economie 1 december 2021
Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat wordt zo de drijvende kracht achter de groei van Join Program en zijn maatschappelijke impact. Join Program’s vernieuwende aanpak, team en technologie bieden een oplossing aan bedrijven die hun medewerkers gezond willen laten eten op een duurzame en flexibele manier.

Het eigenzinnige cateringconcept Join Program biedt sinds 2019 gezonde en duurzame foodprogramma’s aan grote en kleine bedrijven. Zij én hun medewerkers geven via een app hun menukeuzes, persoonlijke voorkeuren en gebruikersfeedback door. Op basis van deze data stellen Food Curators gezonde en smaakvolle gerechten en menu’s samen, die op een centrale locatie worden bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Het aanbod van gerechten en de planning van de service komen daarmee tegemoet aan de specifieke wensen van elke opdrachtgever en zijn medewerkers.

Flexibiliteit

De continue veranderingen in kantoorbezetting vereisen meer flexibiliteit qua planning. De aanpak van Join Program biedt deze flexibiliteit en vermindert zo verspilling van voedsel. In combinatie met een focus op meer plantaardige en minder dierlijke producten leidt dit tot een aanzienlijk lagere foodprint.

“Het kantoorleven ondergaat enorm veel veranderingen. Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door oog te hebben voor duurzaamheid, en gezonde en tevreden medewerkers. Join Program speelt in op de vraag naar flexibele cateringservices van hoge kwaliteit. Daarmee zet Vermaat de volgende stap om gezond en duurzaam eten en drinken voor iedereen toegankelijk te maken. De app van Join Program maakt het medewerkers en office managers makkelijk om te bestellen en feedback te geven. Het menu-aanbod sluit daardoor nauw aan op hun wensen. Join Program gaat een belangrijke invloed hebben op de manier waarop Vermaat zijn opdrachtgevers gaat bedienen,” zegt Rick Zeelen, CEO van Vermaat Groep.

Centrale bereiding, service op locatie

Vermaat en Join Program hebben het platform geschikt gemaakt voor bedrijven met 50 tot duizenden medewerkers, ook in bedrijfsverzamelgebouwen. De centrale productie heeft als bijkomend voordeel voor werkgevers en verzamelgebouwen dat ze zelf geen professionele keuken hoeven in te richten.

Het Food Curator team van Join Program ontwikkelt voor deze bedrijven Food Programs op basis van de persoonlijke voorkeuren die werkgevers en medewerkers via de app doorgeven. Aan de hand van trends, seizoenen en gebruikersfeedback schaaft het Food Curator team dagelijks aan deze programma’s, om te voldoen aan hoge standaarden voor kwaliteit en duurzaamheid.

Eigen filosofie

Join Program zet in op werkgevers die verrassend goed, gezond en afwisselend eten en eigentijdse service als belangrijk onderdeel zien voor de binding en productiviteit van hun medewerkers, klanten en gasten. De filosofie is dat een goed uitgedacht Food Program sterk bijdraagt aan de kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van het aanbod.

“In onze gesprekken met werkgevers merken we dat onze filosofie een antwoord is op de uitdagingen waarmee zij worstelen. Gebruikerstevredenheid en principes als gezond, lokaal en duurzaam stellen we hierin centraal. Onze aanpak is iteratief; zonder feedback geen doorontwikkeling! Join Program staat voor een movement van medewerkers en werkgevers die geloven in deze aanpak en willen bijdragen aan een steeds beter programma en service. Daarom zijn we ongelofelijk trots dat Vermaat Groep ons initiatief wil ondersteunen en wil investeren in deze belangrijke groei. We kunnen met meer volume ook meer impact maken.” Aldus Join Program-directeur Maurits Tofohr, die samen met zijn compagnon Jan Willem van de Sande vanuit enbiun dit initiatief gestart is.

Over Vermaat

Vermaat Groep is specialist in horeca op maat. Met een team van creatieve, culinaire professionals werken we elke dag aan unieke oplossingen voor de horeca, catering- en retailmarkt. Vermaat gaat voor een totaalbeleving, voor onze gasten, collega’s, klanten en partners. 

Vermaat heeft zich sinds 1978 ontwikkeld van delicatessenwinkel tot de toonzetter in de wereld van eten en drinken. De no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit vormen de basis, waarmee Vermaat met frisse blik de dynamische wereld van nu binnenstapt. 

Over enbiun

enbiun is een niche speler en ontwikkelt businessmodellen en merk- en inrichtingsconcepten voor de food retail-, horeca- en bedrijfsomgeving. Het bureau is gevestigd in Amsterdam. Met een multidisciplinair team van strategen, ontwerpers en foodspecialisten ontwikkelde het al diverse toonaangevende concepten. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2002 een eigen creatieve studio waardoor ze opdrachtgevers van begin tot en met realisatie van een project ondersteunen. 

Overig nieuws