Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

25 september 2019 | David Bakker

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederland en België.

Veel restaurants beroepen zich op hun duurzame en biologische karakter. Certificatie blijft vaak uit en je moet de ondernemer vertrouwen op zijn woord.

Bij Veggies On Fire is dit anders. Zij zijn EKO (keurmerk) Goud gecertificeerd en hebben tevens het Certificaat ‘Palmolie Vrij’.

“Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de opbouw van het restaurant gebruikten wij duurzame verf van AURO. Wij hebben zelf gerenoveerde meubels en hebben onze bar en spoelkeuken geheel gebouwd uit Zuid-Hollands naaldhout.

Doordat Veggies On Fire een volledig plantaardige keuken voert nemen zij geen aandeel in de consequenties van de vleesconsumptie. Voor een kilo vlees is tien kilo groenvoer, soja en vijftien liter water nodig. Het verbruikte water komt dan weer vervuild terug in onze natuur. Om massale ontbossing in tropische landen te voorkomen gebruikt Veggies On Fire ook geen Palmolie.

Het voorkomen van dierenleed de belangrijkste motivatie en de eerste stap geweest om in 2013 in Nederland het eerste Restaurant “Veggies On Fire” te openen met een puur plantaardige menukaart “die ook bijdraagt aan het behoud van een vruchtbare aarde en de algehele gezondheid van de mens.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: