Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

25 september 2019 | David Bakker

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederland en België.

Veel restaurants beroepen zich op hun duurzame en biologische karakter. Certificatie blijft vaak uit en je moet de ondernemer vertrouwen op zijn woord.

Bij Veggies On Fire is dit anders. Zij zijn EKO (keurmerk) Goud gecertificeerd en hebben tevens het Certificaat ‘Palmolie Vrij’.

“Duurzaamheid zit in onze genen. Bij de opbouw van het restaurant gebruikten wij duurzame verf van AURO. Wij hebben zelf gerenoveerde meubels en hebben onze bar en spoelkeuken geheel gebouwd uit Zuid-Hollands naaldhout.

Doordat Veggies On Fire een volledig plantaardige keuken voert nemen zij geen aandeel in de consequenties van de vleesconsumptie. Voor een kilo vlees is tien kilo groenvoer, soja en vijftien liter water nodig. Het verbruikte water komt dan weer vervuild terug in onze natuur. Om massale ontbossing in tropische landen te voorkomen gebruikt Veggies On Fire ook geen Palmolie.

Het voorkomen van dierenleed de belangrijkste motivatie en de eerste stap geweest om in 2013 in Nederland het eerste Restaurant “Veggies On Fire” te openen met een puur plantaardige menukaart “die ook bijdraagt aan het behoud van een vruchtbare aarde en de algehele gezondheid van de mens.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: