Veggie Event bijna van start

12 mei 2015 |
Veggie Event bijna van start<

Aanstaande maandag is het zover. Dan organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde, een
evenement voor chefs over vegetarisch koken.

Heerlijke groentegerechten
Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. Bij Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Chris Naylor (Restaurant Vermeer), Jonathan Karpathios (Restaurant Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 40 jaar over heerlijke groentegerechten. "In de koksopleiding leren koks weinig over vegetarisch eten, we hopen met deze dag koks te helpen om dit gat alsnog te vullen, want elk trendonderzoek in de horeca geeft aan dat er een groeiende vraag is naar vegetarisch eten. En wij willen ze graag helpen om op deze trend in te spelen", aldus campagnecoördinator Vegetariërsbond, Vincent Kagie.

Workshops
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen koks kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de masterclasses van Naylor, Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht.

Praktische informatie
Het evenement is voor alle koks. Deze scholingsdag kost 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25% korting. Zij betalen dus €112,50 euro. Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: