Veggie Event bijna van start

12 mei 2015
Veggie Event bijna van start

Aanstaande maandag is het zover. Dan organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde, een
evenement voor chefs over vegetarisch koken.

*Heerlijke groentegerechten*
Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. Bij Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Chris Naylor (Restaurant Vermeer), Jonathan Karpathios (Restaurant Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 40 jaar over heerlijke groentegerechten. "In de koksopleiding leren koks weinig over vegetarisch eten, we hopen met deze dag koks te helpen om dit gat alsnog te vullen, want elk trendonderzoek in de horeca geeft aan dat er een groeiende vraag is naar vegetarisch eten. En wij willen ze graag helpen om op deze trend in te spelen", aldus campagnecoördinator Vegetariërsbond, Vincent Kagie.

*Workshops*
Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen koks kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de masterclasses van Naylor, Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht.

*Praktische informatie*
Het evenement is voor alle koks. Deze scholingsdag kost 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25% korting. Zij betalen dus €112,50 euro. Aanmelden kan via "www.vegetariers.nl/veggiechef.":http://www.vegetariers.nl/lekker/events/veggiechef



Overig nieuws