Thema Vegetarische Restaurantweek bekend

26 augustus 2015
Thema Vegetarische Restaurantweek bekend

Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Tijdens deze week kunnen gasten in
geselecteerde restaurants genieten van een exclusief vegetarisch menu.

~Foto: Veertiggangendiner bij In de Keuken van Floris~

*Lokaal*
"Deze editie vragen we deelnemende restaurants om waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken", zegt Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond. Het is de bedoeling dat restaurants hun ingrediënten binnen een straal van 25 kilometer kopen. "In de vegetarische keuken spelen groenten een belangrijke rol. We vinden het daarom belangrijk dat er extra aandacht aan de kwaliteit en het karakter van de ingrediënten wordt besteed. Als dit met zorg gebeurt, kunnen restaurants hun vegetarische gerechten echt naar een hoog plan tillen", aldus Floris de Graad.

*Toprestaurants*
De Vegetarische Restaurantweek heeft in de afgelopen vijf jaar steeds toprestaurants uit verschillende categorieën weten te krijgen als deelnemer. Dit jaar doen onder andere Restaurant Vermeer (1 Michelinster) in Amsterdam, Vork en Mes in Hoofddorp en In de Keuken van Floris in Rotterdam mee. In dit laatste restaurant was twee jaar geleden een vegetarisch "veertiggangendiner":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/culinair-record-op-speciale-restaurantweek-18857/.

Overig nieuws