Vegetarische burgers zijn een hit

7 december 2015 |
Vegetarische burgers zijn een hit<

Op 15 oktober lanceerde Bagels & Beans de No-Meat Bagel Burgers, een tijdelijke actie met vier verrassende vegetarische burgers. Niet alleen koeien
bleken enthousiast; heel Nederland zette er massaal de tanden in. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind januari 2016.

Burger van zeewier?
Een burger van champignons, daar kun je je nog wel wat bij voorstellen. Of een burger van chili sin carne (chili zonder vlees). Maar een burger van zeewier of van tomaten? Toch werkt het wonderwel. Dat blijkt wel uit het succes van de No-Meat Bagel Burgers. "Oorspronkelijk zou de actie twee maanden duren: van 15 oktober tot 15 december", legt Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, uit. "Maar er is zo veel vraag naar dat we de actie hebben verlengd tot eind januari."

Vleesvrije alternatieven
Kan Ronald het succes verklaren? Ronald: "Vlees is de laatste tijd slecht in het nieuws geweest. Het Voedingscentrum heeft ook de voorschriften aangepast en raadt aan om minder vlees te eten. Dat speelt denk ik wel een rol. Maar ook los daarvan merken we dat steeds meer mensen op zoek gaan naar vleesvrije alternatieven. Je ziet bijvoorbeeld dat niet-vegetariërs vaker vegetarische gerechten bestellen. Met onze bagel burgers spelen we in op die behoefte."

Vegetarisch en vegan
De burgers bevatten geen vlees, twee ervan zijn veganistisch: The Dutch Weed Burger en de Chili Burger. Ronald: "Wij vinden dat iedereen de afweging om wel of geen vlees te eten zelf moet maken. Daarom serveren we ook biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Het gaat ons erom dat we lekkere vegetarische gerechten aanbieden, zodat iedereen, vegetariër of niet, wat te kiezen heeft."

The Dutch Weed Burger, de Chili Burger, de Paddo Burger en de &Tomeato Burger zijn ontwikkeld in samenwerking met The Dutch Weed Burger, Just like your mom, Koolen1981 en &samhoud food. De No-Meat Bagel Burgers zijn tot eind januari 2016 verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans-vestigingen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: