Vegetarische burgers zijn een hit

7 december 2015
Vegetarische burgers zijn een hit

Op 15 oktober lanceerde Bagels & Beans de No-Meat Bagel Burgers, een tijdelijke actie met vier verrassende vegetarische burgers. Niet alleen koeien
bleken enthousiast; heel Nederland zette er massaal de tanden in. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind januari 2016.

*Burger van zeewier?*
Een burger van champignons, daar kun je je nog wel wat bij voorstellen. Of een burger van chili sin carne (chili zonder vlees). Maar een burger van zeewier of van tomaten? Toch werkt het wonderwel. Dat blijkt wel uit het succes van de No-Meat Bagel Burgers. "Oorspronkelijk zou de actie twee maanden duren: van 15 oktober tot 15 december", legt Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, uit. "Maar er is zo veel vraag naar dat we de actie hebben verlengd tot eind januari."

*Vleesvrije alternatieven*
Kan Ronald het succes verklaren? Ronald: "Vlees is de laatste tijd slecht in het nieuws geweest. Het Voedingscentrum heeft ook de voorschriften aangepast en raadt aan om minder vlees te eten. Dat speelt denk ik wel een rol. Maar ook los daarvan merken we dat steeds meer mensen op zoek gaan naar vleesvrije alternatieven. Je ziet bijvoorbeeld dat niet-vegetariërs vaker vegetarische gerechten bestellen. Met onze bagel burgers spelen we in op die behoefte."

*Vegetarisch en vegan*
De burgers bevatten geen vlees, twee ervan zijn veganistisch: The Dutch Weed Burger en de Chili Burger. Ronald: "Wij vinden dat iedereen de afweging om wel of geen vlees te eten zelf moet maken. Daarom serveren we ook biologisch vlees en duurzaam gevangen vis. Het gaat ons erom dat we lekkere vegetarische gerechten aanbieden, zodat iedereen, vegetariër of niet, wat te kiezen heeft."

The Dutch Weed Burger, de Chili Burger, de Paddo Burger en de &Tomeato Burger zijn ontwikkeld in samenwerking met The Dutch Weed Burger, Just like your mom, Koolen1981 en &samhoud food. De No-Meat Bagel Burgers zijn tot eind januari 2016 verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans-vestigingen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws