Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar

1 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein heeft maandag 1 oktober de primeur, want de vorige week gelanceerde No Tuna en Zalmon Sashimi staat daar als eerste op de kaart. De plantaardige sashimi maakte een  hoop los op social media en de beelden van de niet van echt te onderscheiden sashimi gingen viraal.

Vegan Junk Food Bar en Vegan XL lanceerden vorige week dit eerste  product van het nieuwe merk Vegan Seastar. Binnenkort zal het product ook in consumentenverpakking te koop zijn in het grootste vegan meterschap van Nederland in Jumbo Foodmarkt Groningen. Hierna zullen de verkooppunten in retail en horeca snel verder uitbreiden.

Doorbraak

Vegan SeaStar zorgt met de komst van de sashimi voor een grote doorbraak in de plantaardige markt. Zij brengt hiermee een plantaardig alternatief voor sashimi met niet duurzame en bedreigde vissoorten als zalm en tonijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor meer plantaardig te eten om diverse redenen zoals hun ecologische voetafdruk, gezondheid en dierenwelzijn. De visindustrie is op weg naar een ernstig globale crisis. Op dit moment is 85% van de visbestanden overbevist of volledig uitgeput. Dat consumenten steeds bewuster worden, komt onder meer door social media en populaire documentaires op Netflix en You Tube als ‘What The Health’, ‘Food Choices’ ‘Seaspiracy’.

Vegan SeaStar is ontstaan uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Hiermee wil ze een heerlijk, exclusief plantaardig visproduct op de markt zetten zonder concessies te doen aan smaak en met de vele voordelen voor mens, dier en milieu.

De Vegan Junk Food Bar opent dit jaar haar vierde restaurant in het centrum van Amsterdam. Het is een uniek hamburgerrestaurant waar je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan op planten gebaseerde gerechten, zoals een opmerkelijke SUMO burger, opgepimpte VJFB FRIES AKA 'KAPSALON', Amsterdam BITTERBALLEN en nog veel meer.

Vegan XL is een snelgroeiende onderneming die actief inspeelt op de wens van consumenten die meer plantaardig willen consumeren. Zij werkt samen met retail en horeca om de keuze in exclusieve plantaardige producten uit te breiden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: