Van Nelle Fabriek pakt primeur met vegan catering

28 maart 2018 | David Bakker
Van Nelle Fabriek pakt primeur met vegan catering<

Van Nelle Fabriek Events biedt als eerste congres en eventlocatie van Nederland totaal veganistische catering aan. Bezoekers van The Next Event, hét event waar de nieuwste trends voor de eventbranche worden gepresenteerd, mogen op 3 april voorproeven. Het eten belooft een ware ‘culinaire mindfuck’ te zijn. Dat plantaardige gerechten zoveel smaak en voldoening geven blijkt voor menig persoon verrassend te zijn.

Exact de reden dat Chefkok Friedjof Kempenaar, die overigens zelf wel vlees en vis eet, veganistisch is gaan koken. Kempenaar irriteerde zich mateloos aan de weinig inspirerende gerechten die vegetariërs voorgeschoteld krijgen: “En dan is veganistisch koken een flinke stap verder dan vegetarisch. Ik heb echt aan de receptuur moeten sleutelen om de gerechten goed te krijgen. Het resultaat is er naar. Ik zie zelfs de meest uitgesproken carnivoren met een tevreden glimlach de deur uit gaan”.       

Van Nelle Fabriek Events zag in Chefkok Friedjof en Grand Catering de ideale partners voor het ontwikkelen van een totaal veganistisch menu, dat geschikt moet zijn voor kleine groepen en duizenden bezoekers. “Hoe mooi is het, dat de eerste daglichtfabriek van Europa ook de eerste eventlocatie van Nederland is, waar vegan catering wordt gelanceerd”, aldus Henk van Maanen en Hans Baggerman, ondernemers en exploitanten van eventlocaties Van Nelle Fabriek, de Schiecentrale en het Drijvend Paviljoen. De Van Nelle Fabriek, een UNESCO Werelderfgoed, wordt het hoogtepunt van de bouwstijl Het Nieuwe Bouwen genoemd. Een revolutionair ontwerp vanuit het idee dat mensen gezonder en fitter blijven tijdens hun werk wordt nu ook ondersteund met revolutionair eten.

“Onze producer Fiona was laaiend enthousiast over de Vega Pop-Up van Friedjof en overtuigde ons van deze bijzondere ervaring en het prachtige product. Amper drie maanden later kunnen we onze opdrachtgevers en gasten de extra optie bieden om volledig vegan te eten. Het is verrassend lekker, ook voor een niet-vegetariër zoals ik”, aldus Van Maanen. Van Nelle Fabriek Events ziet dat opdrachtgevers steeds vaker en bewuster bezig zijn met hun ecologische footprint. Met deze innovatieve catering kunnen zij nóg makkelijker hun duurzame doelstellingen behalen en toch heerlijk eten.

Van Nelle Fabriek Events is al vaker trendsettend geweest. Zo kwam het team van Van Nelle Fabriek Events als eerste met het Breakfastival. Een nieuw event-concept gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest ‘s morgens op hun best zijn. Van Maanen gelooft dat vegan cateren de volgende trend wordt. Brengt dit een nieuwe voedingsrevolutie teweeg?

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Utrecht) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaar...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: