Van der Grinten: verplicht in horeca werken

18 december 2014 |
Van der Grinten: verplicht in horeca werken<

Een dienstplicht in een modern jasje. Daarvoor pleit directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland op BNR. "Ik
denk dat elke Nederlander en Nederland als land er beter uit zou komen te zien als iedereen eens een jaartje in de horeca zou werken."

Geen grap
Voor wie denkt dat hij een grapje maakt: het is Van der Grinten ernst. "Ik meen het serieus. "De horeca is een prachtige plaats om talent te ontwikkelen als het gaat over empathie, tolerantie, rekening houden met elkaar: echt de huiskamer van de samenleving."

Fatsoenlijke horeca
Hij gelooft niet dat zo'n 'horecaplicht' ook daadwerkelijk wordt ingevoerd. "Ik ga er vanuit dat dat niet zomaar in daalt bij allerlei politieke partijen. Maar ik meen het ook als beeld en metafoor. Ik ben ervan overtuigd dat geen land, stad, dorp, braderie, winkelstraat op orde is als het aanbod niet goed gelardeerd is met fatsoenlijke horeca. Buitenlanders kijken er naar, toeristen kijken er naar: godzijdank groeit het ook. Dat is mooi."

Leegstand stadscentra
Van der Grinten wijst op de leegstand in centra van middelgrote steden. "Er is zoveel leegstand in Nederland. Die is voor een deel aangewakkerd door de crisis, maar is niet zomaar hersteld is als de crisis voorbij is. We moeten met elkaar om de tafel om te zorgen over onze binnensteden. Dan heb ik het niet over Amsterdam of Rotterdam. De aantrekkelijkheid van horeca is buitengewoon belangrijk om mensen nog uit huis te halen en naar dit soort locaties te halen."

Meer lezen over Lodewijk van der Grinten? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: