Van der Grinten: verplicht in horeca werken

18 december 2014 |
Van der Grinten: verplicht in horeca werken<

Een dienstplicht in een modern jasje. Daarvoor pleit directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland op BNR. "Ik
denk dat elke Nederlander en Nederland als land er beter uit zou komen te zien als iedereen eens een jaartje in de horeca zou werken."

Geen grap
Voor wie denkt dat hij een grapje maakt: het is Van der Grinten ernst. "Ik meen het serieus. "De horeca is een prachtige plaats om talent te ontwikkelen als het gaat over empathie, tolerantie, rekening houden met elkaar: echt de huiskamer van de samenleving."

Fatsoenlijke horeca
Hij gelooft niet dat zo'n 'horecaplicht' ook daadwerkelijk wordt ingevoerd. "Ik ga er vanuit dat dat niet zomaar in daalt bij allerlei politieke partijen. Maar ik meen het ook als beeld en metafoor. Ik ben ervan overtuigd dat geen land, stad, dorp, braderie, winkelstraat op orde is als het aanbod niet goed gelardeerd is met fatsoenlijke horeca. Buitenlanders kijken er naar, toeristen kijken er naar: godzijdank groeit het ook. Dat is mooi."

Leegstand stadscentra
Van der Grinten wijst op de leegstand in centra van middelgrote steden. "Er is zoveel leegstand in Nederland. Die is voor een deel aangewakkerd door de crisis, maar is niet zomaar hersteld is als de crisis voorbij is. We moeten met elkaar om de tafel om te zorgen over onze binnensteden. Dan heb ik het niet over Amsterdam of Rotterdam. De aantrekkelijkheid van horeca is buitengewoon belangrijk om mensen nog uit huis te halen en naar dit soort locaties te halen."

Meer lezen over Lodewijk van der Grinten? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: