Valuas brengt glutenvrije kroket

15 juli 2014
Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en
voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie die sinds 2004 bestaat en die inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

*Rijst en mais als glutenvrije vervanger*
Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie: “Van onze gasten en van onze klanten voor wie we in de Kroketterie custom made kroketten en bitterballen ontwikkelen kregen we steeds vaker de vraag naar een glutenvrije kroket. De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram en heeft een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken”, aldus Eric Swaghoven.

"*MEER WETEN OVER KROKETTEN? KLIK HIER!*":http://www.lunchroom.nl/?q=kroket&x=zoeken

*Gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging*
Om de kans op vermenging met gluten te voorkomen wordt de glutenvrije kroket in de Valuas Kroketterie geproduceerd op een moment waarop er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden testen uitgevoerd op de aanwezigheid van glutensporen. De glutenvrije Valuaskroket is door de NCV gecertificeerd onder nummer NL-034-001.

*Over Valuas Kroketterie*
De Valuas Kroketterie ontwikkelt op verzoek van de klant unieke kwaliteitskroketten en bitterballen, waarbij zowel vulling als formaat en gewicht naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. De eerste Valuaskroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels 17 verschillende soorten, waaronder een kippensoepkroket, truffelkroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. De glutenvrije Valuaskroket is - evenals andere producten uit de Kroketterie - verkrijgbaar bij hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo en bij een aantal (meest Limburgse) Valuaskroket-verkooppunten.

*Over Valuas*
Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het familiebedrijf van de broers Marcel en Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid in een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws