Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Auteur: Thijs Jacobs
13 augustus 2020
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt 16-18 in Utrecht.

Janine: “We werden verliefd op de locatie en startten een crowdfunding voor Soep-er, waar we soep, homemade bakery en koffie verkopen. Kort daarna hoorden we dat het bovengelegen Logement Petit Beijers voor overname beschikbaar was. Begin mei tekenden we. En nu zijn we open!”

Centraal gelegen in monumentale grachtenpanden

Soep-er en Petit Beijers worden een tweede thuis voor Utrechters en (Nederlandse) toeristen. De Vismarkt is gelegen aan de beroemde Oudegracht, met de Domtoren om de hoek. Tom: “Kom bij ons op petitcation! Het in- en uitchecken voor de kamers van Petit Beijers gebeurt in Soep-er, waar we ook het ontbijt voor onze gasten serveren. We zijn een soepbar, receptie en lobby in één. In een monumentaal grachtenpand.”

Janine: “Inmiddels zijn we niet meer uit de keuken van Soep-er weg te slaan. Naast soep doen ook de homemade bakery en koffie van Boot Koffie het heel goed. Bij onze hotelgasten én bij Utrechters.”

Overnachten in sfeervolle kamers

De hotelkamers waren al snel volgeboekt voor de komende periode. “Geen kamer in boutique hotel Petit Beijers is hetzelfde”, vertelt Tom. “De verbouwing en inrichting van het pand is gerealiseerd door antiquair en monumentenliefhebber Bert Degenaar, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘Van onschatbare waarde’.”

Bert: “Het was geen moeilijke beslissing om met dit duo tot zaken te komen. Ze zijn zo enthousiast en ambitieus; er is niets leuker dan met zulke ondernemers samen te werken!”

Over Janine en Tom

Gepassioneerde horecaondernemers Janine en Tom rondden de Hogere Hotelschool af, deden jarenlang horecaervaring op in Nederland, Nieuw-Zeeland, Thailand en Australië en droomden al lange tijd over hun eigen horecazaak. Tom: “We hebben veel geleerd en inspiratie opgedaan. Nu gaan we zelf aan de slag. Een droom die uitkomt.”

Overig nieuws