'Ultiem vrouwenbier bestaat niet'

23 juni 2011 |
'Ultiem vrouwenbier bestaat niet'<

Uit een onafhankelijk smaakonderzoek onder circa 150 vrouwen tijdens de netwerk-bijeenkomst bij Trappisten-brouwerij La Trappe blijkt dat er geen ultiem vrouwenbier is. En dit is zeker geen zoet bier.

Trippel als lekkerste bier bevonden
Vrouwen willen een diversiteit aan smaken. Vrouwen drinken dus geen bier omdat het bitter is. In een proeverij zijn zes zeer uiteenlopende bieren blind aan ondernemende dames voorgezet. Het gemiddelde laagste cijfer is een 5,9 voor een pilstype en dubbel bier en het hoogste cijfer een 6,9 voor een tripel. Aanvullende smaakvarianten waren van extreem bitter, zoet, zuur tot kruidig en een combinatie van deze smaken.

Dikmaker?
Driekwart van de ondervraagde vrouwen was bekend met bier en dronk het minimaal één keer per week. Een kwart van de vrouwen dronken geen bier waarbij ze als belangrijkste redenen aanvoerden dat je er dik van zou worden, het te bitter is en dat er in de omgeving geen bier gedronken werd.

Geen nadruk op zoet
Fiona de Lange, initiatiefneemster: “Brouwerijen doen zichzelf te kort door zich alleen met zoet bier op de vrouw te richten. Ondernemende vrouwen zoeken variatie. Het puntenverschil tussen de laagste en de hoogste is zo minimaal waaruit dus blijkt dat vrouwen smaakvariatie willen. De voorkeur ligt dus absoluut niet alleen bij zoet."

Niet-bierdrinkers belangrijke doelgroep
De Lange vervolgt: "Sterker nog het meest extreem bittere bier kwam als derde uit de bus met een 6,5. Op marketinggebied is er dus werk aan de winkel. Zeker ook omdat blijkt dat de helft van de niet-bierdrinkende vrouwen in de toekomst wel bier gaan drinken. Deze uitkomsten bevestigen voor mij, naast mijn passie voor bier, precies de redenen waarom ik deze bijeenkomsten organiseer. Naar smaak vragen vanachter de computer via een enquête is gewoon niet betrouwbaar en verandert niets. Daardoor ontstaan dus vooroordelen en vindt biermarketing totaal op de verkeerde manier plaats. In de toekomst gaan hoe dan ook via www.bierenvrouw.nl meer van deze vrouwen netwerkbijeenkomst volgen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: