Uber Eats van start in Haarlem 

14 september 2018 | Thijs Jacobs

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit vele honderden maaltijden van vele lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. Als openingsactie rekent Uber Eats met de code FREENL tot halverwege oktober geen bezorgkosten.

In Haarlem zijn relatief veel restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen. De Uber Eats app brengt deze partijen samen. Bovendien zag Uber Eats dat de app in Haarlem vaak werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Lokaal aanbod

In de Uber Eats app vinden Haarlemmers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede lokale restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Gebruikers kunnen bij vele lokale favorieten bestellen, zoals Italiaan Back to Basics, buurtrestaurant Frenchie, Empanadas Maxima, Chikpea falafel en de Vlaamsche Reus. Ook bezorgen enkele restaurants exclusief via Uber Eats, waaronder Spaarne66. Naast de lokale restaurants, biedt Uber Eats ook de gerechten aan van een van de meest populaire restaurants wereldwijd, McDonald’s. In Haarlem kunnen gebruikers vanaf volgende week via Uber Eats Bic Macs, McNuggets en andere gerechten bestellen.

Kim Lemmers van familiezaak Spaarne66 over de exclusieve samenwerking met Uber Eats: “Samen met mijn zus maak ik veel verschillende gerechten, vooral wat we zelf lekker vinden. Via Uber Eats bieden we echte restaurantgerechten, die ook thuis niet misstaan. Dankzij de technologie van Uber Eats kunnen we onze klantenkring uitbreiden en nog meer Haarlemmers laten genieten van onze menukaart.”

Betalen met iDEAL

Sinds 16 augustus kunnen gebruikers ook via iDEAL hun bestelling betalen. iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland en op veler verzoek van restaurants en klanten voegde Uber Eats deze toe. In Nederland ligt het gebruik en bezit van creditcards aanzienlijk lager dan in de rest van de wereld en dankzij de toevoeging van iDEAL wordt Uber Eats toegankelijk voor meer mensen. Dit maakt het ook mogelijk om de dienst uit te breiden naar andere steden in Nederland en het platform open te stellen voor meer restaurants, bezorgers en consumenten. 

Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. Download de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteer het restaurant naar keuze, bestel je favoriete producten en betaal in de app met creditcard, PayPal account of iDeal, dat onlangs is toegevoegd als betaalmogelijkheid. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie. Gerechten zijn al leverbaar binnen 30 minuten en naarmate gebruikers vaker bestellen bij Uber Eats krijgen zij gepersonaliseerde aanbevelingen voor een volgende bestelling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Column David Bakker
Column: De stiekeme vegetariër

We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk het idee dat de horeca ook in zo een soort identiteitscrisis zit. Er komen sterk twee stromingen op die eigenlijk niet met elkaar te rijmen vallen: Vega...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: