Uber Eats van start in Haarlem 

14 september 2018 | Thijs Jacobs

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit vele honderden maaltijden van vele lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. Als openingsactie rekent Uber Eats met de code FREENL tot halverwege oktober geen bezorgkosten.

In Haarlem zijn relatief veel restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen. De Uber Eats app brengt deze partijen samen. Bovendien zag Uber Eats dat de app in Haarlem vaak werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Lokaal aanbod

In de Uber Eats app vinden Haarlemmers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede lokale restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Gebruikers kunnen bij vele lokale favorieten bestellen, zoals Italiaan Back to Basics, buurtrestaurant Frenchie, Empanadas Maxima, Chikpea falafel en de Vlaamsche Reus. Ook bezorgen enkele restaurants exclusief via Uber Eats, waaronder Spaarne66. Naast de lokale restaurants, biedt Uber Eats ook de gerechten aan van een van de meest populaire restaurants wereldwijd, McDonald’s. In Haarlem kunnen gebruikers vanaf volgende week via Uber Eats Bic Macs, McNuggets en andere gerechten bestellen.

Kim Lemmers van familiezaak Spaarne66 over de exclusieve samenwerking met Uber Eats: “Samen met mijn zus maak ik veel verschillende gerechten, vooral wat we zelf lekker vinden. Via Uber Eats bieden we echte restaurantgerechten, die ook thuis niet misstaan. Dankzij de technologie van Uber Eats kunnen we onze klantenkring uitbreiden en nog meer Haarlemmers laten genieten van onze menukaart.”

Betalen met iDEAL

Sinds 16 augustus kunnen gebruikers ook via iDEAL hun bestelling betalen. iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland en op veler verzoek van restaurants en klanten voegde Uber Eats deze toe. In Nederland ligt het gebruik en bezit van creditcards aanzienlijk lager dan in de rest van de wereld en dankzij de toevoeging van iDEAL wordt Uber Eats toegankelijk voor meer mensen. Dit maakt het ook mogelijk om de dienst uit te breiden naar andere steden in Nederland en het platform open te stellen voor meer restaurants, bezorgers en consumenten. 

Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. Download de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteer het restaurant naar keuze, bestel je favoriete producten en betaal in de app met creditcard, PayPal account of iDeal, dat onlangs is toegevoegd als betaalmogelijkheid. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie. Gerechten zijn al leverbaar binnen 30 minuten en naarmate gebruikers vaker bestellen bij Uber Eats krijgen zij gepersonaliseerde aanbevelingen voor een volgende bestelling.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: