Uber Eats van start in Haarlem 

14 september 2018 | Thijs Jacobs

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds snel kiezen uit vele honderden maaltijden van vele lokale restaurants in de Uber Eats app en bestellen zonder minimum bestelbedrag. Als openingsactie rekent Uber Eats met de code FREENL tot halverwege oktober geen bezorgkosten.

In Haarlem zijn relatief veel restaurants te vinden en er wonen veel studenten en jonge mensen die graag eten bestellen én flexibel hun werktijd in willen delen. De Uber Eats app brengt deze partijen samen. Bovendien zag Uber Eats dat de app in Haarlem vaak werd geopend om iets te bestellen, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Lokaal aanbod

In de Uber Eats app vinden Haarlemmers een divers aanbod aan maaltijden van vele kwalitatief goede lokale restaurants, variërend van salades en poké bowls tot hamburgers en spareribs. Gebruikers kunnen bij vele lokale favorieten bestellen, zoals Italiaan Back to Basics, buurtrestaurant Frenchie, Empanadas Maxima, Chikpea falafel en de Vlaamsche Reus. Ook bezorgen enkele restaurants exclusief via Uber Eats, waaronder Spaarne66. Naast de lokale restaurants, biedt Uber Eats ook de gerechten aan van een van de meest populaire restaurants wereldwijd, McDonald’s. In Haarlem kunnen gebruikers vanaf volgende week via Uber Eats Bic Macs, McNuggets en andere gerechten bestellen.

Kim Lemmers van familiezaak Spaarne66 over de exclusieve samenwerking met Uber Eats: “Samen met mijn zus maak ik veel verschillende gerechten, vooral wat we zelf lekker vinden. Via Uber Eats bieden we echte restaurantgerechten, die ook thuis niet misstaan. Dankzij de technologie van Uber Eats kunnen we onze klantenkring uitbreiden en nog meer Haarlemmers laten genieten van onze menukaart.”

Betalen met iDEAL

Sinds 16 augustus kunnen gebruikers ook via iDEAL hun bestelling betalen. iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland en op veler verzoek van restaurants en klanten voegde Uber Eats deze toe. In Nederland ligt het gebruik en bezit van creditcards aanzienlijk lager dan in de rest van de wereld en dankzij de toevoeging van iDEAL wordt Uber Eats toegankelijk voor meer mensen. Dit maakt het ook mogelijk om de dienst uit te breiden naar andere steden in Nederland en het platform open te stellen voor meer restaurants, bezorgers en consumenten. 

Hoe werkt het?

Het bestellen is heel simpel. Download de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteer het restaurant naar keuze, bestel je favoriete producten en betaal in de app met creditcard, PayPal account of iDeal, dat onlangs is toegevoegd als betaalmogelijkheid. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie. Gerechten zijn al leverbaar binnen 30 minuten en naarmate gebruikers vaker bestellen bij Uber Eats krijgen zij gepersonaliseerde aanbevelingen voor een volgende bestelling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: