Tweede voorronde van het NK Oestersteken

9 mei 2017 | Thijs Jacobs

Op Hemelvaartsdag (25 Mei) organiseert het Wijntheater de tweede voorronde van het NK Oestersteken 2017. Tijdens het bijzondere wijn- en eetfestival Villa’s Culinair Wijntheater op het stadsstrand van Villa Westend in Velserbroek, start de wedstrijd om 19.00 uur.

Koks, visboeren, oestermannen en hobbyisten zullen strijden om een plek in de spectaculaire en zinderende finale in Oktober tijdens de bekende horecabeurs BBB in Maastricht. Er zullen meer voorrondes plaatsvinden in 2017; deze vinden plaats in Zeeland, Zuid-Holland en Noord Holland. Een driekoppige jury, werkzaam in de culinaire wereld, zullen de deelnemers beoordelen op snelheid , de vakkundigheid en presentatie van het openen van 30 platte Zeeuwse oesters.

Oesters voor 1 euro

Op deze Hemelvaartdag is iedereen welkom om te komen kijken naar de wedstrijd en deze dag zijn de oesters maar 1 euro, onder het genot van een bijpassende wijn naar keuze met de voetjes in het zand.
De oesters zullen door de beste oestermannen in Nederland persoonlijk voor u geopend worden. Geniet ook van rondlopend straattheater, de elpees van Dj Paul Zijlstra en live chansons van het Nederlands trio Zázi.

De wedstrijd wordt gesponsord door Tabasco, Oesterij en Adri & zoon.
Dus ben je oesterman, visboer of ben je gewoon gek op oesters?? Kom dan langs of schrijf je in voor de wedstrijd  op de onderstaande link:http://www.wijntheater.nl/noordholland-nk-oestersteken

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: